IT

Ny frist for oppkjøp av Tele 2

TeliaSonera har kommet med nye forslag til Konkurransetilsynet.

TeliaSonera har lagt frem en ny pakke med tiltak for å gjøre oppkjøpet av Tele 2 spiselig for Konkurransetilsynet.
TeliaSonera har lagt frem en ny pakke med tiltak for å gjøre oppkjøpet av Tele 2 spiselig for Konkurransetilsynet. Bilde: Terje Bendiksby/NTB scanpix
15. jan. 2015 - 10:22

– Vi har de siste ukene arbeidet intenst med sikte på å finne løsninger som imøtekommer det Konkurransetilsynet har vært opptatt av. Vi har nå lagt fram en oppdatert pakke med avhjelpende tiltak, sier administrerende direktør Charlotta Rehman i TeliaSonera Norge.

Likere vilkår

Hun sier avtalen og tiltakene innebærer at TeliaSonera – som eier NetCom – kan konkurrere med Telenor på likere vilkår, og at det blir rom for «en reell tredje operatør» i mobilmarkedet.

Ifølge bransjenettstedet digi.no er TeliaSonera innstilt på å gi fra seg både frekvenser og basestasjoner for at avtalen skal bli godkjent. Operatøren ICE kan få mulighet til å kjøpe deler av Tele 2s nett og leie kapasitet for en rimelig penge.

– Detaljene kan jeg ikke gå inn på, men generelt snakker vi om tilgang til frekvenser og infrastruktur, bekrefter pressesjef Henrik Westman overfor digi.no.

Konkurransetilsynet bekrefter at de har mottatt TeliaSoneras forslag, og at dette utløser en ny tidsfrist for saksbehandlingen.

Den endelige fristen er 5. februar.

Absolutt siste frist

– Fristforlengelsen er lovbestemt og har sin bakgrunn i at partene har en rett til å få sine forslag til avhjelpende tiltak vurdert av tilsynet. 5. februar vil være absolutt siste frist for avslutning av saken, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese.

Tilsynet har ikke anledning til å si noe mer om innholdet i det nye forslaget.

Les også:

Denne mobiloperatøren klarer å skvise flest kroner ut av hver kunde

Telenor har spesialdesignet en smarttelefon til 385 kroner

Facebook og Instagram avgjør hvor det blir 4G-dekning på bygda  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.