NY DIREKTØR PÅ PLASS: ¿ Jeg er svært glad for å få Berit med på laget, og både jeg og resten av ledergruppen ønsker henne hjertelig velkommen, sier konserndirektør Hanne Rønneberg i SINTEF Byggforsk.
NY DIREKTØR PÅ PLASS: ¿ Jeg er svært glad for å få Berit med på laget, og både jeg og resten av ledergruppen ønsker henne hjertelig velkommen, sier konserndirektør Hanne Rønneberg i SINTEF Byggforsk. (Bilde: Stein Jarle Olsen)

Ny forskningssjef i SINTEF

Berit Laanke (41) har tiltrådt stillingen som forskningssjef ved avdeling Byggematerialer og konstruksjoner.

Berit Laanke (41) har tiltrådt stillingen som forskningssjef ved avdeling Byggematerialer og konstruksjoner. Berit Laanke. FOTO: SINTEF Byggforsk

Lang erfaring

Hun har lang erfaring fra byggenæringen, og kommer nå fra stillingen som prosjektleder for Skanska i Region Midt-Norge. Der har hun vært i tre år.

Før dette har Laanke, som er utdannet sivilingeniør, jobbet som teknologisjef i Unicon og teknolog ved Franzefoss Bruk. Hun har også sittet i styret i Norsk Betongforening og Norsk Fabrikkbetongforening, og vært med på å starte opp mentorprogrammet Kunnskapsringen for kvinner i byggenæringen.

Har ambisjoner

– Jeg kjenner deler av miljøet i SINTEF Byggforsk godt etter studietiden ved NTNU og senere som mangeårig bruker av SINTEFs tjenester, og som samarbeidspartner i FoU-prosjekter. Jeg ser fram til å bli bedre kjent med de øvrige faggruppene, bidra til å utvikle team og sette klare ambisjoner for arbeidet, sier Berit Laanke i en pressemelding.

Hun erstatter Einar Aassved Hansen, som har blitt kommunaldirektør for byutvikling i Trondheim kommune.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå