ELBIL

Ny Easee-lader kommer om få uker

Selskapet er helt avhengig av at lanseringen lykkes for å overleve, erkjenner gründer Jonas Helmikstøl.

 - 60 millioner kroner er ikke nok til å betale ned all leverandørgjeld. sier gründer og avtroppende Easee-sjef Jonas Helmikstøl til DN.
- 60 millioner kroner er ikke nok til å betale ned all leverandørgjeld. sier gründer og avtroppende Easee-sjef Jonas Helmikstøl til DN. Marius Valle
15. aug. 2023 - 16:05

– Vi er helt avhengige av at den nye produktlanseringen blir vellykket. Det kommer til å skje om kort tid, sier avtroppende sjef Jonas Helmikstøl til Stavanger Aftenblad.

Han kan ikke si nøyaktig når de nye laderne kommer på markedet, men sier at det er snakk om uker. Kanskje innen utgangen av august.

Laderne er stort sett like som de som har vært på markedet. Det er dokumentasjonen som er ny. Selskapet har dessuten gjort flere tester på nytt, slik også TU tidligere har omtalt.

– Vi har gjort alt fra scratch bare for å være helt sikre på at vi ikke kan tas på noe, sier Helmikstøl.

Innmaten i de nye Easee-ladestasjonene vil stort sett være lik disse som allerede er i markedet, men det vil bli gjort noen endringer i programvaren, ifølge selskapet. <i>Foto:  Eirik Helland Urke</i>
Innmaten i de nye Easee-ladestasjonene vil stort sett være lik disse som allerede er i markedet, men det vil bli gjort noen endringer i programvaren, ifølge selskapet. Foto:  Eirik Helland Urke

Det er noen endringer i programvaren, men innmaten i laderne er den samme, sier han.

– Vi har gjort det vi må gjøre for å lovlig kunne kalle det et nytt produkt.

Det er selve dokumentasjonen som i bunn og grunn har ført til salgsforbudet i Sverige

Blant punktene som det svenske Elsäkerhetsverket har reagert på, er at bruksanvisningen hevder at en jordfeilbryter er innebygget i laderen, noe det ikke er. Instruksjonene nevner heller ikke at produktet må ha en forankoblet jordfeilbryter når den skal installeres mot fast strømnett.

I tillegg mener tilsynet at jordfeilbryterløsningen ikke oppfyller standardkravene.

Helmikstøl varslet mandag at han går av som toppsjef i Easee, og at 200 av 350 ansatte må forlate selskapet. Selskapet har heller ikke lyktes med å hente inn penger i markedet, og løser den finansielle krisen inntil videre med et konvertibelt lån fra de største aksjonærene på 60 millioner kroner. De tre gründerne, inkludert Helmikstøl, går ifølge DN inn med fem av de 60 millionene.

I et intervju med DN tirsdag erkjenner Helmikstøl at det er risiko for at selskapet kan gå konkurs.

– 60 millioner kroner er ikke nok til å betale ned all leverandørgjeld. Vi er helt avhengig av at lanseringen av våre nye produkter blir vellykket, sier han til avisen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.