PROSJEKTER

Ny digital fraviksportal for veiprosjekter

Skal bli et nøkkelverktøy for bedre og mer effektiv saksbehandling.

Her i Burbergtunnelen på Nordøyvegen i Møre og Romsdal skulle det testes ut en ny type tunnelhvelv for vann- og frostsikring. Da måtte prosjektet søke om fravik fra veinormalen for tunneler.
Her i Burbergtunnelen på Nordøyvegen i Møre og Romsdal skulle det testes ut en ny type tunnelhvelv for vann- og frostsikring. Da måtte prosjektet søke om fravik fra veinormalen for tunneler. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune
20. nov. 2023 - 09:13 | Endret 20. nov. 2023 - 17:08

Offentlige veier blir bygd etter strenge retningslinjer for å få et trafikksikkert, ensartet og forståelig veinett. Under veibygging er det vanlig å søke om fravik – altså be om å få unntak fra veinormalene.

– Vi får søknader om fravik fra omtrent alle utbyggingsprosjekter. Nødvendige tilpasninger på godt faglig grunnlag får kartet til å stemme med terrenget. Det bidrar til å sikre en kostnadseffektiv veibygging og tilpasse utbyggingen til lokale forhold, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland i en melding på Vegvesenets nettsider.

Når veibyggeren har sendt alle nødvendige opplysninger, svarer Vegdirektoratet normalt innen femten arbeidsdager. Den nye fraviksportalen vil være til stor nytte både for søkerne og de som behandler søknader om fravik.

Riktig informasjon til riktig medarbeider

Fraviksportalen vil ta hånd om alle søknader om fravik som skal behandles av Vegdirektoratet.

Med den nye løsningen blir søknader om fravik sendt direkte til den seksjonen i Vegdirektoratet som skal behandle søknaden. Saken blir automatisk journalført, og søkeren får en kvittering om at søknaden er mottatt.

Les også

Byggestart i første halvår av 2024: B&G har signert sin største kontrakt noensinne 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.