BUSSVEIEN

Ny Bussvei i Stavanger: Hinnasvingene må stenges i 2,5 år

Fra neste uke blir Hinnasvingene stengt for gjennomkjøring fram til våren 2025.

Bussveien i Jåttåvågen, slik den er tenkt å se ut.
Bussveien i Jåttåvågen, slik den er tenkt å se ut. Illustrasjon: Rogaland fylkeskommune
28. sep. 2022 - 12:33
  <i>Illustrasjon:  Rogaland fylkeskommune</i>
  Illustrasjon:  Rogaland fylkeskommune

Stengingen skjer i forbindelse med arbeidet på det største samferdselsprosjektet i fylkeskommunen: Bussveien. Det skriver fylkeskommunen i en pressemelding.

Byggherren regner med at stengingen varer fram til våren 2025. Fram mot denne datoen skal bussveiprosjektet lage en 500 meter lang kulvert for biler fra Stasjonsveien i nord og i området ved Hinnavågen i sør. På toppen av kulverten får bussen egen trase sammen med syklister og fotgjengere på sidene av Bussveien. Stengingen skjer i etapper, men adkomst til eiendommer i området er åpen under hele anleggsperioden. Enkelte eiendommer får ny adkomst midlertidig i anleggsperioden, eller permanent. Entreprenøren kommer til å ha trafikkvakter på plassen i forbindelse med stengingen.

Enhetsleder i Bussveien, Harald Bøhn. <i>Foto:  Rogaland fylkeskommune</i>
Enhetsleder i Bussveien, Harald Bøhn. Foto:  Rogaland fylkeskommune

– Dette er en meget trafikkert strekning i Stavanger. Anleggsperioden kommer til å påvirke svært mange som ferdes og bor i dette området. Vi forsøker selvfølgelig å gjøre ulempene så små som mulig, men jeg tror folk må belage seg på at det blir mer krevende å ferdes i området i noen år nå sammenlignet med dagens situasjon, sier enhetsleder i Bussveien, Harald Bøhn.

Økt trafikk i Gamleveien

Det nærmeste alternativet til Hinnasvingene blir Gamleveien, som vil få en markant økning i trafikk de kommende årene.

– Mye av trafikken som i dag går gjennom Hinnasvingene forflytter seg trolig til Gamleveien. Det kommer til å ta tid før det nye kjøremønsteret setter seg, og noe av trafikken blir sannsynligvis overført til andre veier etter en stund, sier Bøhn. 

Bussveien gjennom Jåttåvågen er det største prosjektet i Bussveien. Tidligere i år begynte arbeidet på strekningen mellom Nådlandsbråtet og Hans og Grete Stien. Totalt er det nå anleggsarbeid på fire etapper i Bussveien som fylkeskommunen bygger mellom Stavanger og Sandnes. Senere i år starter fylkeskommunen også å bygge bussvei i Sandnes sentrum. Bussveien mellom Stavanger og Sandnes åpner i løpet av 2026.

Trollstigen i Rauma er stengt på ubestemt tid etter at en bil ble truffet av en stor stein.
Les også

Trollstigen stenges i flere dager

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.