ENERGI

Ny avgift på vindkraft ønskes velkommen av vindkraftnæringen

Det er bra at regjeringen innfører en avgift for landbasert vindkraft, mener bransjeforeningen Norwea. Ett øre per kilowattime produsert skal gå til staten.

Ny avgift på vindkraft på land ønskes velkommen av vindkraftnæringen. Kommunikasjonsansvarlig Robert Kippe i bransjeforeningen Norwea mener det også bør innføres en naturressursskatt.
Ny avgift på vindkraft på land ønskes velkommen av vindkraftnæringen. Kommunikasjonsansvarlig Robert Kippe i bransjeforeningen Norwea mener det også bør innføres en naturressursskatt. Foto: Ole Martin Wold/NTB
21. juni 2022 - 07:50

Særavgiften på landbasert vindkraft trer i kraft fra 1. juli og vil utgjøre ett øre per kilowattime som produseres fra anleggene. Inntektene fra avgiften går til staten, men skal fordeles til kommunene som drifter vindkraftanleggene, opplyser regjeringen i en pressemelding.

– Norge har lange tradisjoner for at vannkraften bidrar til lokal velferd. Det er bra at det nå innføres en avgift som gjør at også vindkraften bidrar til det i enda større grad enn tidligere. Vi mener i tillegg at det bør innføres en naturressursskatt og håper at det også kommer på plass etter hvert, sier kommunikasjonsansvarlig Robert Kippe i bransjeforeningen Norwea til NTB.

Stortinget vedtok særavgiften på landbasert vindkraft i statsbudsjettet for 2022.

Er norsk vindkraft egentlig miljøvennlig? Her fra Statkrafts anlegg på Fosen.
Les også

Sant og usant om vindkraft. Er egentlig vindkraft miljøvennlig?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.