MOBIL

Nvidia lanserer spillmonster

Håndholdt spillkonsoll med Android.

7. jan. 2013 - 15:58

Nvidia følger i år opp Tegra-serien sin med kruttpakken Tegra 4, som har et "grafikkort" med vanvittige 72 kjerner. Og de har tydeligvis ikke tenkt å holde seg til mobiltelefoner og nettbrett.

Selskapet viste nylig frem en av de spenstigste, håndholdte spillkonsollene vi har sett til nå - Project Shield.

Ved første øyekast minner Project Shield om en forvokst Xbox 360-kontroller, men den er selvsagt vesentlig mer avansert.

Muskler og HD5 tommers skjerm med 720p-oppløsning.

Under plasten i Project Shield skjuler det seg som nevnt en Tegra 4-brikke. Det betyr at du får 4+1 Cortex A15-prosessorkjerner med en hastighet på rundt 1,9 GHz, den nyeste GeForce-grafikkbrikken for mobile enheter og støtte for LP-DDR3-arbeidsminne (RAM).

I tillegg til en fullstørrelses håndkontroll og massevis av maskinvarekraft byr spetakkelet også på en nedfellbar skjerm. Denne har en størrelse på fem tommer, og greier kjøre ut en oppløsning på 1280 x 720 piksler (720p).

Android

Det er ikke bare Tegra 4-brikken som sender Project Shield inn under vårt dekningsområde her på Mobili - plattformen er nemlig Android.

Dette betyr at du får tilgang til et massivt utvalg spill og apper fra Google Play, der de kanskje mest interessante vil befinne seg under Tegrazone-katalogen, som har fått et ganske så respektabelt utvalg titler iløpet av de siste 12 månedene.

Project Shield har forøvrig ikke muligheter for å bruke SIM-kort, så om du øynet muligheten for å skaffe deg en noe spesiell mobiltelefon må vi dessverre skuffe deg.Project Shield har stereohøyttalere.

Kompatibel med PC-spill

Det er ikke bare Android-spill som kan kjøres på Nvidia-konsollen. Ved å koble deg til Wi-Fi-nettet hjemme kan du også fjernstyre kompatible PC-spill. Blant titlene som støtter dette finner du Battlefield 3, Assassins Creed 3, Skyrim og Bordelands 2.

Det kreves også at du har et Kepler-basert Nvidia-skjermkort (GeForce GTX 650 eller bedre for stasjonær, GTX 660M eller høyere for bærbar), med tilhørende programvare. Operativsystemet må være Windows 7 eller 8.Støtte for minnekort, HDMI, MicroSD og 3,5 mm-jack.

Som de fleste avanserte mobiltelefoner i dag har Project Shield også støtte for minnekort, HDMI, 3,5 mm-plugg og MicroSD, så det er ikke noe problem å for eksempel koble den til en TV og/eller et stereoanlegg.

PR-stunt?

Personlig synes vi Project Shield er noe av det frekkeste som har blitt lansert de siste årene, men samtidig er det åpenbart at dette er noe for spesielt interesserte. Pris og spillutvalg vil i stor grad avgjøre om denne greier å lage bølger i det håndholdte spillmarkedet, som i dag domineres av Sony og Nintendo.

Vi aner at det slett ikke bare er salgstall som er Nvidias strategi her - Project Shield har allerede rukket å skape masse oppmerksomhet rundt selskapets Tegra 4-maskinvare, som trenger den oppmerksomheten den kan få for å kunne konkurrere mot Qualcomm og resten av systembrikkeprodusentene.

Sannsynligheten er stor for at vi hører mer om Project Shield i månedene som kommer. Inntil videre kan du kose deg med den særdeles fancy videoen Nvidia har snekret sammen.

Teaser-video for Project Shield

Kilde: Nvidia

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.