MOBIL

Nvidia-flaggskipet klar til sommeren

Tegra 4 skal sendes ut til produsentene i andre kvartal i år.

15. feb. 2013 - 14:05

At Qualcomm, Samsung, Nvidia og resten av systembrikkeprodusentene kommer med nye toppmodeller har blitt en årlig tradisjon. I forfjor var det dobbeltkjernebrikker som tok oppmerksomheten, mens det i 2012 var firekjernere som gjaldt.

Nvidia har allerede annonsert sitt bidrag i ytelseskampen i år - Tegra 4. Det mest oppsiktsvekkende med denne er ikke at den har LTE eller firekjernet A15-prosessor, men at grafikkbrikken rommer hele 72 kjerner.

LES OGSÅ: Slik er Nvidia Tegra 4

Dette gjør at vi ikke lenger trekker på smilebåndet av Nvidias tidligere påstand om at vi ville ha 100 kjerner i mobilen i 2014.

Klar for masseproduksjon til sommeren

Noe av det som ikke har vært offentliggjort rundt den kommende Tegra 4-brikken er når den vil bli tilgjengelig. Dette er nå avklart, og selskapet forventer å sende ut ferdige brikker til produsentene i slutten av andre kvartal i år, altså juni.

Derfra er det opp til mobilprodusentene å få maskinvaren ut på markedet for oss vanlig dødelige. Ryktene skal ha det til at Asus nok en gang vil være først ut med en ny Tegra-generasjon, uten at det er redegjort for når dette skjer.

Kilde: Pocketnow

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.