KRAFT

NVE-gebyr til fem nettselskaper

STRAFFES: Fem nettselskaper er ilagt overtredelsesgebyr på mellom 50 000 og 100 000 kroner for å ha gitt uriktige opplysninger om sine rasjoneringsplaner.
STRAFFES: Fem nettselskaper er ilagt overtredelsesgebyr på mellom 50 000 og 100 000 kroner for å ha gitt uriktige opplysninger om sine rasjoneringsplaner. Bilde: Bendiksby, Terje
2. nov. 2011 - 10:05

Selskapene som er ilagt overtredelsesgebyr, er Fauske Lysverk, Hammerfest Energi Nett, Nesset Kraft, Sørfold Kraftlag og Tinn Energi, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

NVE: – Nedslående rasjoneringsplaner

– Grovt uaktsomt

– Etter vår vurdering var planene for kraftrasjonering i en slik forfatning at det var grovt uaktsomt av selskapene å opplyse NVE om at de hadde en plan som oppfylte myndighetenes krav, sier NVE-direktør Per Sanderud.

Han understreker at gode rasjoneringsplaner er nødvendig for at strømkundene skal lide minst mulig ved betydelig energimangel, og at det setter store samfunnsøkonomiske verdier på spill.

– Det er svært alvorlig å komme med uriktige opplysninger, sier Sanderud.

4 av 10 besto test

NVE utførte høsten 2009 og våren 2010 tilsyn med ti nettselskapers planverk for kraftrasjonalisering. Alle selskapene hadde tidligere bekreftet å ha oppfylt myndighetenes krav, men bare fire av ti besto testen.

Samtlige avvik som ble oppdaget under tilsynet er fulgt opp av NVE, og i løpet av 2011 lukket av nettselskapene.

Fredrikstad EnergiNett fikk også varsel om overtredelsesgebyr, men etter gjennomgang av ny dokumentasjon ble selskapet frikjent.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.