OLJE OG GASS

NVE anbefaler Kårstø-kraft til Johan Sverdrup

Anbefaler Olje- og energidepartementet å gi tillatelse.

Konsernsjef i Statoil Eldar Sætre (t.v.) og olje- og energiminister Tord Lien (Frp) under overrekkelsen av plan for utbygging og drift (PUD) for oljefeltet Johan Sverdrup fra Statoil og partnerne Lundin Norway, Maersk Oil og Det norske oljeselskap på Fornebu fredag.
Konsernsjef i Statoil Eldar Sætre (t.v.) og olje- og energiminister Tord Lien (Frp) under overrekkelsen av plan for utbygging og drift (PUD) for oljefeltet Johan Sverdrup fra Statoil og partnerne Lundin Norway, Maersk Oil og Det norske oljeselskap på Fornebu fredag. Bilde: Audun Braastad/NTB scanpix
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
13. feb. 2015 - 15:26

Stortinget har vedtatt at alle de fire feltene på Utsira-høyden i Nordsjøen skal forsynes med kraft fra land innen 2022.

Ledig kapasitet

Johan Sverdrup er det største feltet, mens de øvrige har fått navnene Gina Krog, Ivar Aasen og Edvard Grieg.

– NVE mener det er ledig kapasitet i dagens kraftnett til å forsyne feltene med inntil 300 MW fra Kårstø, skriver NVE i en pressemelding fredag.

Plan for drift og utbygging (PUD) av Johan Sverdrup ble fredag overlevert til olje- og energiminister Tord Lien (Frp).

Les også: 7 grafikker som forklarer hvorfor Johan Sverdrup-feltet er så viktig

– Må avklares

Saken departementet legger fram for Stortinget må inneholde en plan som sikrer kraft fra land til hele Utsira-området innen 2022, understreker daglig leder Marius Holm i miljøorganisasjonen Zero.

– Valg av elektrifiseringsløsning, tidsplan og kostnadsfordeling for elektrifiseringen må avklares i forbindelse med stortingsbehandlingen av utbyggingen av første byggetrinn i Sverdrup-feltet, sier han.

Les flere nyheter om Johan Sverdrup.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.