KARRIERE

NTNUs beste studium

Dag Yngve Dahle
10. apr. 2008 - 11:46

Tredjeårsstudentene Ørjan Aronsen Ellingsen (22), Ingeborg Odland (21) og Gunstein Skomedal (22) er strålende fornøyde med mastergradsstudiet i materialteknologi.

De skryter av et balansert studieopplegg.

Får studentskryt

– Jeg synes den faglige progresjonen underveis har vært god. Tempoet er passe høyt. Det vitenskapelige personalet kan virkelig sine ting, og professorene er stort sett habile pedagoger, sier Ellingsen.

Materialteknologistudiet er ikke blant NTNUs mest ettertraktede teknologistudier. Poenggrensa for å komme inn var i fjor 54,5 poeng.

Tøffere nano

Til sammenligning var grensa for mastergradsstudiet i nanoteknologi 67.3 poeng. For studiet industriell økonomi og teknologiledelse var poengkravet 65.3 poeng.

Nettopp dette er en av grunnene til at kullene på materialteknologistudiet er små.

En stor fordel, mener studentene.

De 5 beste NTNU-studiene

Klassekos

– Vi er ikke mer enn 20 studenter på vårt kull. Når vi er så få pluss en professor på forelesninger, er det ikke så vanskelig å gå og snakke med professorene. Dermed lærer vi mer, sier Ellingsen.

– Jeg føler at vi blir sett og verdsatt av professorene. De er ikke arrogante, sier Skomedal.

– Det blir som å gå i en klasse der du kjenner alle. Og klassen vår er faktisk mindre enn klassen vi gikk i på videregående, supplerer Odland.

Minst er best

– Før jeg søkte på dette studiet, fant jeg ut at kullene er små. Det var en av årsakene til at jeg valgte materialteknologi, sier Skomedal.

Et lite og oversiktlig miljø er altså en sentral suksessfaktor, ifølge studentene. "Alt" er samlet på ett sted, alle har lesesalsplass og studentene har tilgang til skolens utstyr døgnet rundt.

– Dette bygget er ikke bare et undervisningssted, men mer et tilholdssted. Ofte er det slik at vi blir værende her en time ekstra, sier Ellingsen.

Nærkontakt

Merete Tangstad, professor ved Institutt for materialteknologi, nikker bekreftende til studentenes kommentarer.

– Vi gleder oss over slike resultater. Jeg tror de små klassene er grunnen til at materialteknologistudentene er så fornøyde. Det fører det til et godt miljø i klassen og mellom klassene, og det gir god kontakt mellom de ansatte og studentene. Studentene blir sett og lagt merke til fra første stund, sier hun.

Hun peker også på nær kontakt med næringslivet.

– Instituttet har god kontakt med industrien og er tungt inne i industrirettet forskning. Det gjør at studentene møter forskjellige typer industri gjennom hele studiet, både ved at industrien stiller opp på NTNU og at studentene er på en rekke industriekskursjoner, sier professoren.

Masterstudiet i industriell matematikk oppnår nesten like høy score som materialteknologistudiet, mens studiet i teknisk kybernetikk følger deretter.

De 5 beste NTNU-studiene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.