NTNUI-erne får nytt idrettsparadis

NTNUI-erne får nytt idrettsparadis
Noen har allerede tatt i bruk den nye idrettsparken i Høgskoledalen, også kjent som Dødens Dal. Offisiell åpning er i dag.

Mange studenter og ansatte ved NTH og NTNU har nok et forhold til den gamle grusbanen i Høgskoledalen, som de siste årene har gått under navnet Dødens Dal, blant annet i forbindelse med UKAs arrangementer.

Velutstyrt

I dag gjenoppstår området i ny prakt, med ny kunstgressbane, fire sandvolleyballbaner og en streetbasketbane som kan islegges om vinteren. Parken har fått navnet Gløshaugen Idrettspark.

– Høgskoledalen har hatt en sentral plass for idrettsutøvelsen innen fotball, friidrett og håndball. Flere av de store linjeforeningsturneringene har hatt tilhold her og innerst i dalen har det også vært plass for å drive skotthyll. I de senere år, og etter fremveksten av kunstgress, mistet dessverre dalen mye av hjemmebanestatusen for NTHI/NTNUI, men NTNUIs ønske om å revitalisere banen har vokst seg sterkere og sterkere, sier Sjur Øyen, leder for anleggsutvalget i NTNUI, til Teknisk Ukeblad.

Kvikkleire

Han sier at de har samarbeidet tett med Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT) siden 2009 om utbyggingen, som i utgangspunktet var enda mer ambisiøs enn resultatet tilsier.

– På grunn av kvikkleireutfordringer måtte full banebredde og undervarme strykes, men endelig ligger det som kanskje er Norges flotteste idrettspark klar til å tas i bruk av studentene igjen, sier Øyen.

Kunstgresset, som måler 100 x 45 meter, vil huse både vanlig og amerikansk fotball, lacrosse, rugby og frisbee, mens den ene sandvolleyballbanen også kan gjøres om til sandhåndballbane.

Den nye kunstgressbanen ble litt smalere enn full bredde, men har ultramoderne kunstgressdekke.

Fortsatt UKA i dalen

Byggherre for anlegget har vært SiT Bolig, mens AsplanViak har vært landskapsarkitekt.

Total kostnadsramme har vært 7,2 millioner kroner, og parken er åpen for fri bruk for alle medlemmer av NTNUI, med faste treningstider for NTNUI-grupper på ettermiddagene.

UKA har også inngått avtale med SiT, slik at festivalen fortsatt vil kunne ha arrangementer på området.

Til åpningen i dag kommer blant andre NTNU-rektor Torbjørn Digernes og Trondheim-ordfører Rita Ottervik.

Les mer om: