KARRIERE

NTNU vurderes som dårligst i Norden

NYTT: NTNU lider i omdømmevurderingen.
NYTT: NTNU lider i omdømmevurderingen. Bilde: Stein Jarle Olsen
Dag Yngve Dahle
12. apr. 2011 - 10:01

QS World University Ranking (QS) har en egen omdømmerangering av universiteter. Denne er basert på vurderingene til 15.000 forskere fra hele verden samt tall for sitert forskning.

DTU på topp

Resultatene for sivilingeniørutdanning er nå lansert, og det er ikke godt nytt for NTNU.

NTNU plasseres bak nordiske konkurrenter som svenske KTH og Chalmers samt danske DTU, skriver Universitetsavisa.

NTNU gjør det dårligere enn disse innen fagområdene electrical engineering, chemical engineering, civil & structural engineering og mechanical, aeronautical & manufacturing.

DTU (Danmarks Tekniske Universitet) skårer best innenfor alle disse fagområdene.

Grov metode

NIFU-forsker Gunnar Sivertsen mener det er en svakhet ved tallene, nemlig at mindre kjente universiteter lider fordi mange av de spurte kun kjenner til de mer kjente.

– Mange av respondentene baserer seg på annenhånds informasjon: De har ikke selv erfaring med MIT, Stanford eller Cambridge, men hører fra andre at dette er topp læresteder. Men for studenter som ønsker å stille sterkest mulig i møte med fremtidige arbeidsgivere, er disse mekanismene av underordnet betydning, sier Sivertsen til avisa. Han legger til:

– At målingen er fagspesifikk, hjelper litt på hvor sammenlignbar den er mellom institusjoner, men metoden er for grov, sier Sivertsen.

– Rankinger er ikke objektive

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.