KARRIERE

NTNU tror på gullstudenter

Bedre kvalitet: Professorer ved NTNU mener årets kull med studenter vil skape et bedre læringsmiljø.
Bedre kvalitet: Professorer ved NTNU mener årets kull med studenter vil skape et bedre læringsmiljø. Bilde: Colourbox.com

Sivilingeniørstudentene som ble immatrikulert tirsdag satte nye rekorder både i antall og inntakskrav.

– Vi ser for oss en gyllen årgang, sier Bjørn Stokke, dekan for sivilingeniørutdanningen ved NTNU, til TU.no

Les også:

Høyner nivået

Professorene ved NTNU er samstemte om at årets høye inntakskrav er positivt for utdanningen.

– Kvaliteten på studiene blir bedre. Når studentene holder et jevnt høyt nivå påvirker de hverandre positivt. Undervisningen går greiere, og det blir lavere strykprosent, sier Kristian Seip, dekan ved NTNUs fakultet for informasjonsteknologi, matematikk og elektroteknikk.

Stokke sier det slik:

– Flinkere studenter stiller større faglige krav. Vi har positive erfaringer fra nanoteknologi, som er den vanskeligste linjen å komme inn på. Dette er en kreativ studentmasse, som stiller utfordrende spørsmål, sier han.

Men poenggrensene sier ikke alt, påpeker han.

Les også:

Ikke bare karakterer

– Vi snakker om poenggrensen til den siste studenten som er opptatt på studiet. Den sier ikke noe om fordelingen på alle som kommer inn. Derimot betyr det at de svakeste studentene har styrket sine forutsetninger, sier Stokke.

Det gir lavere strykprosent.

Særlig i Matte 1 har professorene ved NTNU merket en stor forskjell de siste årene. Strykprosenten i dette faget er tradisjonelt den høyeste av alle fagene på NTNU. På det verste strøk hele 39 prosent.

I 2007 var det bare 18 prosent stryk mot hele 28 prosent stryk i 2006.

– Vi mener det har hatt en positiv innvirkning på faget at det fra høsten 2007 ble satt krav om karakter fire i mattefaget 3MX fra videregående for å komme inn, sier Trond Digernes, leder ved institutt for matematikk.

Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.