KARRIEREUTDANNING

NTNU-studier best i Europa

Dag Yngve Dahle
17. apr. 2008 - 10:32

Det viser en nylig offentliggjort rapport fra EESD Observatory (Engineering Education for Sustainable Development).

På topp

NTNU slår dermed anerkjente institusjoner som  Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) og Chalmers Tekniska Högskola i Sverige samt TU Delft i Nederland.

NTNU oppnår 8,5 av 10 mulige poeng, mens toeren KTH fikk 8,3 poeng.

Kriteriene er blant annet hvor systematisk universitetene har implementert bærekraftig utvikling og miljøspørsmål i masterstudiene, mulighetene for spesialisering innen bærekraftig utdanning samt om miljøarbeidet er forankret i universitetenes toppledelse.

Utdanningsminister Tore Aasland besøkte torsdag NTNU, og benyttet anledningen til å gratulere.

– Dette er svært gledelig, og ikke minst fortjent. NTNU har en lang historie for å inkludere bærekraft i undervisningen. Programmet for industriell økologi er ikke bare verdens første i sitt slag, men også kåret til verden beste for noen år tilbake. Hyggelig å vite at de studentene som går ut fra NTNU har de beste forutsetninger for å bidra til å løse verdens miljøutfordringer, sier Aasland.

Samarbeid

Ved NTNU har bærekraftig utvikling blitt en del av flere studieprogrammer, deriblant programmene 'produktutvikling og produksjon', 'bygg og miljø' og 'energi og miljø'.

HMS-linja ved 'industriell økonomi', 'industriell design' og 'fysikk og matematikk' tilbyr spesialiseringsmuligheter.

Arbeidet med å få miljø inn i studieprogrammene er delvis gjort i samarbeid med programmet 'industriell økologi'. Edgar Hertwitch, professor ved NTNUs program for industriell økologi, sparer ikke på godordene.

– Vår masterutdanning fokuserer på metoder for å forstå miljøledelse og miljøpolitikk og hvordan vi vurderer miljøbelastningen til ulike handlingsalternativer. Jeg mener at det er spesielt på området miljøsystemanalyse at våre studenter kommer opp på et nivå som er langt over det våre konkurrenter kan levere, sier Hertwitch.

De nye studiene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.