KARRIERE

NTNU-ingeniørene mest populære i næringslivet

Alene på toppen.

Ingeniører utdannet ved NTNU i Trondheim blir foretrukket av bedriftene.
Ingeniører utdannet ved NTNU i Trondheim blir foretrukket av bedriftene. Bilde: Stein Jarle Olsen
18. mars 2015 - 07:26

NTNU i Trondheim er den klart mest populære utdanningsinstitusjonen når bedrifter skal ansatte ingeniører.

Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) troner alene på toppen av listen over de 21 skolene som tilbyr ingeniør- eller teknologiutdannelser i Norge, ifølge en undersøkelse fra Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) som Aftenposten gjengir.

Les også: Denne ingeniørlinja mer enn doblet antall studenter på ett år

NTNU troner alene på toppen foran Høgskolen i Bergen, Høgskolen i Oslo og Akershus og Høgskolen i Sør-Trøndelag. Universitetet i Oslo havner på femteplass på rangeringen.

Fire av ti av de 800 bedriftene som oppgir at lærested er en viktig faktor i ansettelser, foretrekker jobbsøkere som har studert ved NTNU.

NHO mener tallene er et argument for sammenslåing av høyskoler og universiteter i Norge for å gi bedre arbeidsdeling og kvalitet.

– Mindre institusjoner bør spesialisere seg på fagområder der de har mulighet til å lykkes, sier NHO-leder Kristin Skogen Lund til avisen. 

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.