KARRIERE

NTNU fjerner kvinnepoeng

Ønsker ekstrapoeng i alle fag med dårlig kjønnsbalanse.

Styret ved NTNU fjerner incentivordning for å få flere kvinner inn på enkelte studieprogram.
Styret ved NTNU fjerner incentivordning for å få flere kvinner inn på enkelte studieprogram. Bilde: Gorm Kallestad/NTB Scanpix
NTB NTB NTB
12. mars 2015 - 07:41

Ekstrapoengene kvinnelige søkere får ved opptak til flere fag på NTNU i Trondheim, blir fjernet. NTNU-styret vedtok onsdag å gjøre om «kvinnepoeng» til kjønnspoeng.

I dag får kvinner to ekstrapoeng ved opptak til 15 sivilingeniørstudier i Trondheim.

Resultatet av styrets vedtak er at ekstrapoengene kan bli fjernet på mange studieprogram, skriver Adresseavisen.

Les også: Nito: Arbeidsgivere velger konsekvent bort eldre arbeidstakere ved nedbemanning

Styret ønsker ekstrapoeng på alle fag med dårlig kjønnsbalanse. Men ekstrapoengene skal bort når det har vært over 40 prosent av begge kjønn i tre år.

Mange i styret var kritisk til at kvinnepoeng bare har vært brukt til å få flere kvinner inn i mannsdominerte studieprogram, men ikke for å få flere menn inn i kvinnedominerte helse- og sosialfag.

Styret anbefaler at kjønnspoeng skal brukes når det er mindre enn 30 prosent av det ene kjønnet i relevante stillinger i yrkeslivet. Samtidig mener styret at kjønnspoeng bare skal brukes til det underrepresenterte kjønnet har over 40 prosent av studieplassene på et program i tre påfølgende år.

Nå er det opp til rektor å gjøre en vurdering av hvilke studieprogram som har hatt over 40 prosent av det underrepresenterte kjønnet i tre år, og hvor ekstrapoengene derfor skal avvikles fra 2017. Kunnskapsdepartementet tar den endelige beslutningen om bruk av ekstrapoeng.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.