MOTOR

Norwegian skaffer flere Dreamlinere

Om to år skal det etter planen være fire slike rødsnutede Boeing 787-8-fly i trafikk.
Om to år skal det etter planen være fire slike rødsnutede Boeing 787-8-fly i trafikk.
26. mai 2011 - 11:56

Norwegian kjøper tre 787–8 Dreamliner fra Boeing.

Fire 787 sommeren 2013

Som kjent har Norwegian tidligere avtalt å lease to B787 fra ILFC. Disse flyene skal brukes på Norwegians nye langdistanseruter med planlagt oppstart i oktober 2012.

Les også: Norwegian skal fly Dreamliner

To av flyene Norwegian nå har kjøpt skal leveres i løpet av første halvdel av 2013 og ett i begynnelsen av 2015, opplyser Norwegian i en pressemelding.

– At vi skaffer oss ytterligere tre Dreamlinere betyr at vi nå har kommet et langt skritt videre mot full oppstart av vår langdistansesatsing. Vi kommer til å ha en flåte bestående av minst fire av de mest effektive og moderne langdistanseflyene innen sommeren 2013, sier Norwegian-direktør Bjørn Kjos i meldingen.

Motorer nok til ni fly

Samtlige av Norwegians 787-maskiner skal fly med RR Trent 1000-motorer.

For halvannen måned siden inngikk Norwegian en intensjonsavtale med Rolls-Royce for anskaffelse og vedlikehold av inntil 18 motorer, verdt inntil 450 millioner dollar.

Flere detaljer i denne artikkelen: Norwegian velger Rolls-Royce

Med andre ord har selskapet motorer nok til flere 787-er, noe de også er på jakt etter:

– Norwegian er i forhandlinger om enda flere Dreamlinere, skriver selskapet.

Første 787 leveres om tre måneder

– Dreamlineren har en størrelse som passer perfekt til skandinaviske forhold. Kombinert med større rekkevidde og betydelig lavere driftskostnader åpnes det for mange nye direkteruter til andre kontinenter, skriver Norwegian.

Da er det trolig betryggende for Kjos & co. å høre siste nytt fra Seattle, at Boeing nå ser ut til å klare å oppfylle det sist oppdaterte leveringsskjemaet etter gjentatte forsinkelser de siste årene.

Ifølge en fersk nyhet fra Flight Global bekreftes det nå at lanseringskunden ANA vil motta sitt første fly i august/september.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.