INDUSTRI

Norwegian og SAS forberedt på asketrøbbel

Jordskjelv søndag målte 5,3 i styrke.

Et varselsskilt er satt opp på veien som fører til Bardarbunga-vulkanen på Island, etter kraftig seismisk aktivitet i området de siste dagene.
Et varselsskilt er satt opp på veien som fører til Bardarbunga-vulkanen på Island, etter kraftig seismisk aktivitet i området de siste dagene. Bilde: REUTERS
24. aug. 2014 - 12:39

Både Norwegian og SAS følger utviklingen på Island tett og mener de er godt forberedt dersom vulkanen Bardarbunga får et utbrudd de nærmeste dagene.

Islandske myndigheter registrerte tidlig søndag det kraftigste jordskjelvet så langt under Bardarbunga, etter at aktiviteten tiltok der for en uke siden.

Skjelvet målte 5,3 i styrke, ifølge DPA. Lørdag ble risikonivået på Island hevet til kode rød.

Området over og sørøst for Vatnajökull er derfor stengt for flytrafikk.

Planene klare

– Foreløpig er det eneste vi vet at situasjonen er oppgradert til rød, altså høyeste farenivå. Men vi har beredskapsplanene klare dersom det skulle komme et nytt utbrudd, sier kommunikasjonssjef Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian Sverige til E24.

SAS melder også at de er mye bedre forberedt nå enn de var da vulkanen Eyjafjallajökull hadde utbrudd i 2010.

Lengre til USA

Selskapet flyr ikke lenger over det aktuelle området hvor det er mulighet for utbrudd, som kan innebære noe lenger ruter for SAS-flyene til USA.

– Foreløpig følger vi kun situasjonen nøye, men vi flyr ikke lenger over området hvor det er mulighet for utbrudd, sier pressekontakt Henrik Edstrøm i SAS.

Les også:

Her lager Airbus en askesky for å teste norsk teknologi

På askejakt med Airbus-fly

Dette luksusflyet har ikke vinduer  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.