SAMFERDSEL

Norwegian kutter seks baser og en rekke ruter

Selskapet sier de vil strekke seg langt for å unngå oppsigelser.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos er i hardt vær og må legge ned en rekke ruter og flere baser for å spare penger.
Norwegian-sjef Bjørn Kjos er i hardt vær og må legge ned en rekke ruter og flere baser for å spare penger. Foto: NTB Scanpix
17. jan. 2019 - 07:25

Beslutningen kommer i kjølvannet av at Norwegian i oktober varslet at de hadde igangsatt et kostnadsprogram som skulle kutte minst to milliarder kroner i kostnadsnivået fra 2019, melder E24.

– Selskapet har kommet til et punkt der det må gjøre nødvendige justeringer i ruteporteføljen for å bedre bærekraften og de finansielle resultatene i et veldig konkurransepreget marked, sier kommersiell direktør og HR-ansvarlig Helga Bollmann Leknes i Norwegian.

Kan bli oppsigelser

Bollmann Leknes sier at deres mål er å sikre at så få kolleger som mulig blir påvirket, men opplyser til E24 at det er for tidlig å si hvor mange ansatte som eventuelt kan bli sagt opp. Alt avhenger av hvor mange selskapet klarer å flytte og finne andre arbeidsoppgaver eller baser til.

De som rammes, vil få tilbud om å bytte til basene i Oslo, Stockholm og Madrid, eller til Norwegians langdistansenettverk som driftes med Dreamliner-flyene.

Endringer i løpet av våren

Kuttene som er vedtatt, vil bli gjennomført fra april og i løpet av året. Det er snakk om baser for 737–800- og 737 Max-flyene, som opererer på kort og mellomdistansenettverket.

Dreamliner-flåten vil ikke bli påvirket, selv om noen piloter må bytte base.

Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen presiserer at ruter det selges billetter til, ikke skal avvikles.

– Endringene som gjøres, handler primært om at det blir færre avganger på høyfrekvente ruter mellom Spania og Nord-Europa, opplyser han.

Spania, Italia og USA

Basene som legges ned er:

  • I Spania: Palma de Mallorca, Gran Canaria og Tenerife.
  • I Italia: Roma Fiumicino.
  • I USA: Stewart (utenfor New York) og Providence, Rhode Island (utenfor Boston).

I tillegg vil Norwegian legge ned basene for langdistansepiloter i Amsterdam, Bangkok og Fort Lauderdale, Florida, men kabinpersonalet her påvirkes ikke.

Langdistansebasen i Roma skal fortsette som tidligere, og Norwegian understreker at antallet langdistansefly av typen Boeing 787 Dreamliner forblir det samme som før.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.