INDUSTRI

Norske bedrifter vil bli rammet av Saab-konkurs

SAAB-sjef Jan Åke Jonsson orienterer i dag om situasjonen for bilfabrikken i Trollhättan etter at GM leverte sine planer for omstrukturering av selskapet til amerikanske myndigheter tirsdag.
SAAB-sjef Jan Åke Jonsson orienterer i dag om situasjonen for bilfabrikken i Trollhättan etter at GM leverte sine planer for omstrukturering av selskapet til amerikanske myndigheter tirsdag. Bilde: Scanpix
18. feb. 2009 - 11:03

Flere selskaper leverer deler til Saab. Likevel vil en konkurs trolig ikke få særlig store konsekvenser for norsk industri og arbeidsplasser, mener selskapene selv.

Les også: – GM har sviktet Saab

– Vi leverer bensintanker og luftkanal-systemer til Saab, men vår hovedkunde i Sverige er Volvo. At Saab har problemer er en utfordring, men det vil ikke ha en stor påvirkning på oss om de går konkurs, sier direktør i TI Automotive på Kongsvinger, Peter Didriksson til Dagbladet.no.

– Varslet i lang tid

Kongsberg Automotive leverer setevarmere og girskifte til Saab. De siste årene har leveransene blitt mindre.

– Først og fremst er det synd for Saab. Jeg har forståelse for at General Motors handler som de gjør, de har varslet dette i lang tid. Saab har utviklet seg til å bli en nisjebil, sier Kongsberg Automotives kommunikasjonsdirektør Ronny Lie.

GMs spareplan

Tirsdag leverte GM sine planer for omstrukturering av selskapet til amerikanske myndigheter. Der kommer det fram at GM ikke har til hensikt å fortsette som eier av Saab. GM-ledelsen sier Saab vil være konkurs allerede i løpet av februar, med mindre svenske myndigheter bestemmer seg for å redde selskapet.

Også Hydro Aluminium Structures på Raufoss leverer deler. Konserndirektør Olav Vigstøl sier Saab ikke er noen stor kunde, men vil evaluere situasjonen før han uttaler seg om hva slags konsekvenser en konkurs vil ha. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.