FORSVAR

Norske bedrifter får 500 millioner til å utvikle militært materiell

Den aller første tildelingen fra Det europeiske forsvarsfondet (EDF) er gjort, og norske aktører har vunnet oppdrag for rundt 500 millioner kroner.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) er fornøyd med at norske bedrifter er valgt ut for å bidra til utviklingen av morgendagens forsvarsmateriell.
Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) er fornøyd med at norske bedrifter er valgt ut for å bidra til utviklingen av morgendagens forsvarsmateriell. Foto: Eirik Helland Urke
30. aug. 2022 - 16:25

Det betyr at norske bedrifter skal bidra til utviklingen av forsvarsmateriell gjennom 17 ulike prosjekter de neste årene.

– En sterk nasjonal forsvarsindustri er viktig for norsk forsvarsevne, og vår deltakelse i EDF har vist seg å styrke industrien, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) i en pressemelding.

Målet med EDF er å bidra til standardiseringen og felles utvikling av militære kapasiteter. Prosjektene spenner fra utvikling av materiell og våpen til soldatutstyr og IKT-utstyr.

– Krigen i Ukraina har med full tyngde demonstrert behovet for europeisk samarbeid, sier Gram.

Han påpeker at norsk deltakelse i fondet gir bedre mulighet til påvirkning.

<span style="font-style: italic; color: rgb(107 114 128/var(--tw-text-opacity)); font-size: 0.875rem;">En norsk P-3 Orion på Andøya flystasjon. Bildet er tatt i september i fjor.</span>
Les også

Omgjør Andøya-nedleggelse

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.