NEL

Norsk selskap vil bygge hydrogenstasjoner i California

Med i konkurranse.

Norske NEL er med i kampen om å få levere hydrogenstasjoner til California.
Norske NEL er med i kampen om å få levere hydrogenstasjoner til California. (Bilde: H2 Logic)

Med i konkurranse.

Norske NEL er med i kampen om hvem som skal få bygge 20 hydrogenfyllestasjoner i California.

NEL-sjef Jon André Løkke forteller at de leverte et anbud til myndighetene i California 17. august på å sette opp CAR-200 stasjoner.

– Vi søker på en pott med penger og et gitt antall stasjoner, sier Løkke som ikke vil gå ut med antallet.

Det kom frem da hydrogen-selskapet la frem resultater for andre kvartal 2016. Hydrogen-selskapets inntekter har for øvrig gått ned til 13,5 millioner kroner, mot 16 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor.

20 stasjoner 

Én aktør kan ikke vinne mer enn 60 prosent av de 20 stasjonene i California, som trolig blir tildelt i fjerde kvartal 2016.

– Vi tror vi har bra muligheter der. Vi har lagt ut en sikringsstrategi, hvor vi satser på å levere stasjoner både gjennom egen søknad og gjennom andres søknader. Vi vet at det er andre selskaper som har lagt vårt utstyr inn i sine søknader, sier Løkke.

I desember varslet NEL at de i samarbeid med Uno-X skal rulle ut minst 20 nye hydrogenstasjoner i Norge innen 2020.

I løpet av andre kvartal signerte de kontrakten om levering av den første av disse stasjonen, med integrert hydrogenproduksjon.

Doblet potten

NEL har jobbet med California-prosjektet i halvannet år. Dersom de vinner anbudet, vil det være selskapets første inntreden på markedet i USA. Selskapet mener dette vil bli et viktig marked.

– California har gått foran og vi ønsker en tilstedeværelse der. På sikt vil det nødvendigvis bli et marked i flere stater, sier Løkke.

I California har myndighetene doblet potten til finansiering av hydrogenstasjoner til 33 millioner dollar og de har satt seg et mål om 100 slike stasjoner.

Kommentarer (16)

Kommentarer (16)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå