SAMFERDSEL

Norsk selskap vil bygge hydrogenstasjoner i California

Med i konkurranse.

Norske NEL er med i kampen om å få levere hydrogenstasjoner til California.
Norske NEL er med i kampen om å få levere hydrogenstasjoner til California. Bilde: H2 Logic
Roald RamsdalRoald RamsdalJournalist
25. aug. 2016 - 16:56

Norske NEL er med i kampen om hvem som skal få bygge 20 hydrogenfyllestasjoner i California.

NEL-sjef Jon André Løkke forteller at de leverte et anbud til myndighetene i California 17. august på å sette opp CAR-200 stasjoner.

– Vi søker på en pott med penger og et gitt antall stasjoner, sier Løkke som ikke vil gå ut med antallet.

Det kom frem da hydrogen-selskapet la frem resultater for andre kvartal 2016. Hydrogen-selskapets inntekter har for øvrig gått ned til 13,5 millioner kroner, mot 16 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor.

20 stasjoner 

Én aktør kan ikke vinne mer enn 60 prosent av de 20 stasjonene i California, som trolig blir tildelt i fjerde kvartal 2016.

– Vi tror vi har bra muligheter der. Vi har lagt ut en sikringsstrategi, hvor vi satser på å levere stasjoner både gjennom egen søknad og gjennom andres søknader. Vi vet at det er andre selskaper som har lagt vårt utstyr inn i sine søknader, sier Løkke.

I desember varslet NEL at de i samarbeid med Uno-X skal rulle ut minst 20 nye hydrogenstasjoner i Norge innen 2020.

I løpet av andre kvartal signerte de kontrakten om levering av den første av disse stasjonen, med integrert hydrogenproduksjon.

Doblet potten

NEL har jobbet med California-prosjektet i halvannet år. Dersom de vinner anbudet, vil det være selskapets første inntreden på markedet i USA. Selskapet mener dette vil bli et viktig marked.

– California har gått foran og vi ønsker en tilstedeværelse der. På sikt vil det nødvendigvis bli et marked i flere stater, sier Løkke.

I California har myndighetene doblet potten til finansiering av hydrogenstasjoner til 33 millioner dollar og de har satt seg et mål om 100 slike stasjoner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.