IT

Norsk løsning for sikker chat

OVERBEVISTE: Daglig leder og IQ-gründer Jonny Tungen har begeistret giganten Microsoft med norsk data- og mobilteknologi.
OVERBEVISTE: Daglig leder og IQ-gründer Jonny Tungen har begeistret giganten Microsoft med norsk data- og mobilteknologi. Bilde: TROND HEGGELUND
Mona StrandeMona StrandeJournalist
19. nov. 2007 - 08:57

Virus og annen skadelig programvare kan spres via eksterne programmer fra leverandører som MSN, Microsoft Live, Yahoo! og AOL. Disse programmene har ikke samme sikkerhet som de interne løsningene Sametime fra Lotus og Office Communicator fra Microsoft.

Derfor lanserer Intelligent Quality, som er nominert til Årets ingeniørbragd, en tjeneste som samkjører interne og eksterne prateprogrammer i samme løsning.

Uunnværlig for de unge

Med den nye tjenesten, som ble muliggjort etter at Microsoft lanserte siste versjon av sine systemer for samkjørt kommunikasjon, kan brukere av Office Communicator for eksempel også kommunisere med MSN-brukere.

– De yngste som kommer inn i arbeidsmarkedet i dag er vant med å kommunisere via chat og video, og for de fleste er det utenkelig å arbeide uten denne muligheten. Dette er den mest effektive måten å kommunisere på, og derfor lanserer vi disse tjenestene for bedriftsmarkedet, sier administrerende direktør Jonny Tungen i Intelligent Quality, ifølge Dagens IT.

Se alle kandidatene til Årets ingeniørbragd, og stem på din favoritt her.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.