BYGG

Norsk inngang til emirat

Mona StrandeMona StrandeJournalist
18. jan. 2007 - 11:30

Det er sjeiken selv, eneherskeren Saud, som har gitt Snøhetta oppdraget om å lage ikonbygget som inngangsport til hovedstaden i emiratet Ras Al-Khaimah i De forente arabiske emirater.

Flere hoteller

Det nesten 300.000 m 2 store komplekset skal inneholde et konferansesenter, et kjøpesenter, flere messehaller og tre hoteller.

Sjeikens mål er at Snøhettas arkitektur skal sette Ras Al-Khaimah på verdenskartet. Hovedbygningen er 161 meter høy, og skal inneholde et 45-etasjers hotell. Formen på hele komplekset kan minne om en slange som snor seg gjennom ørkenen.

På plass i ørkenen

Snøhetta får et honorar på ti millioner kroner for forprosjektet. Det varer frem til juni i år. 15 ansatte i Snøhetta skal jobbe med forprosjektet fra Ras Al-Khaimah.

Det er Snøhetta som har tegnet den nye operaen i Bjørvika. Deres internasjonale gjennombrudd kom etter at de tegnet Bibliotheca Alexandrina, som ble åpnet i 2002.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.