Norsk inngang til emirat

SÆREGENT: Det 131 meter høye hovedtårnet er arkitektonisk en god blanding av Snøhettas særpreg og lokal byggeskikk. (Bilde: Snøhetta)
GRØNT: Midt inne i bygningsmassen blir det åpne områder som skal beplantes som tropiske hager. (Bilde: Snøhetta)
RUVENDE: Hovedtårnet kommer stigende opp fra resten av komplekset. På to steder er det lagt til rette for at veien skal kunne gå gjennom bygget. Dette skal markere inngangen til Ras Al-Khaimah. (Bilde: Snøhetta)
UTSIDEN: Snøhetta-bygget med byen i bakgrunnen. For å komme inn til Ras Al-Khaimah må man gjennom den norske konstruksjonen. (Bilde: Snøhetta)
FLOTT: Det er liten tvil om at bygget trekker oppmerksomhet. Spesielt når det blir plassert i et så flatt landskap. (Bilde: Snøhetta)

Det er sjeiken selv, eneherskeren Saud, som har gitt Snøhetta oppdraget om å lage ikonbygget som inngangsport til hovedstaden i emiratet Ras Al-Khaimah i De forente arabiske emirater.

Flere hoteller

Det nesten 300.000 m 2 store komplekset skal inneholde et konferansesenter, et kjøpesenter, flere messehaller og tre hoteller.

Sjeikens mål er at Snøhettas arkitektur skal sette Ras Al-Khaimah på verdenskartet. Hovedbygningen er 161 meter høy, og skal inneholde et 45-etasjers hotell. Formen på hele komplekset kan minne om en slange som snor seg gjennom ørkenen.

På plass i ørkenen

Snøhetta får et honorar på ti millioner kroner for forprosjektet. Det varer frem til juni i år. 15 ansatte i Snøhetta skal jobbe med forprosjektet fra Ras Al-Khaimah.

Det er Snøhetta som har tegnet den nye operaen i Bjørvika. Deres internasjonale gjennombrudd kom etter at de tegnet Bibliotheca Alexandrina, som ble åpnet i 2002.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå