HYDRO

Norsk Hydro fikk et resultat på 5,4 milliarder kroner i første kvartal

Norsk Hydro fikk et resultat på 5,4 milliarder kroner i første kvartal i år, ned fra 7,5 milliarder kroner i samme kvartal i fjor. 

Bildet er fra Norsk Hydros anlegg i Høyanger.
Bildet er fra Norsk Hydros anlegg i Høyanger. Foto: Hydro/Halvor Molland
24. apr. 2024 - 07:24

Lavere salgspriser på aluminium og økte faste kostnader trekkes fram blant årsakene til resultatnedgangen. Lavere kostnader på råmaterialer trakk resultatet opp, skriver selskapet i en børsmelding.

Også konsernets totale driftsinntekter gikk tilbake fra samme periode i fjor, Resultatet før skatt endte så vidt over 3 milliarder kroner, ned fra 4,2 milliarder i første kvartal i fjor.

Mindre etterspørsel etter aluminium fra byggebransjen, og redusert produksjon av elbilproduksjon i Europa har hatt negativ effekt.

– Til tross for at svakere markedsforhold påvirker resultatene, ser vi tegn til positiv utvikling i det makroøkonomisk bildet og inntektsdriverne mot slutten av året. Hydro er godt posisjonert til å kapitalisere på en forventet økt etterspørsel etter aluminiumprodukter, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim.

Hydro har et omfattende program for å redusere sine CO2-utslipp. Økt produksjon av resirkulert aluminium og overgang til andre former for energi påvirker også resultatet.

– Hydro Alunorte har begynt å bruke naturgass, noe som styrker lønnsomheten og bidrar til Hydros mål om avkarbonisering, skriver selskapet i børsmeldingen.

Samtidig som Elon Musks Tesla legger fram svakere inntjening enn ventet, kunngjør selskapet at nye modeller skal på markedet tidligere enn ventet
Les også

Første inntektsfall på fire år for Tesla

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.