IT

Norsk alternativ til SIM-kort

SIM-kort
SIM-kort
Camilla Aadland
20. okt. 2008 - 11:56

Dateks alternativ har fått navnet M2M Card, og skal løse utfordringer som har vært knyttet til SIM-kort i GSM-kommunikasjon.

Løsningen har vært testet både mot Telenor og NetCom sine nett med svært gode resultater, og de første kundeleveransene er i gang, skriver Datek i en pressemelding.

Problemer med SIM-kort

Det norske selskapet har i mange år levert avanserte løsninger for maskin til maskin-kommunikasjon basert på GSM-nettet.

Underveis har de hatt utfordringer med tradisjonelle SIM-kort, spesielt i tøffe miljøer med varierende luft- og temperaturforhold. Særlig har korrosjon på SIM-kortene vært et stort problem.

Mindre kort

– En rekke av våre kunder har behov for kommunikasjon til og fra enheter som står i svært krevende miljøer. Erfaringene med ustabile SIM-kort krevde en ny og bedre løsning. Svaret ble det vi kaller et M2M Card.

– Dette er i realiteten en integrert krets som loddes direkte på hovedkortet i de enhetene som skal kommunisere. Kortet har all funksjonalitet som et vanlig SIM-kort, men sikrer i tillegg at alle utfordringene knyttet til SIM-kortene nå er borte. Og så tar det langt mindre plass - noe som muliggjør bruk av mindre enheter, sier Ketil Westgaard, administrerende direktør i Datek Wireless AS i pressemeldingen.

Ingeniørbragden

Datek Wireless er nominert til Ingeniørbragden med sitt system for veistyring av lys.

Bragdkandidat 4: Datek