KARRIERE

Norges syvende universitet

FORNØYD: Både ex-rektor Ernst Håkon Jahr og nytilsatt rektor Torunn Lauvdal er strålende fornøyd med at Høgskolen i Agder fra 1. september får universitetsstatus.
FORNØYD: Både ex-rektor Ernst Håkon Jahr og nytilsatt rektor Torunn Lauvdal er strålende fornøyd med at Høgskolen i Agder fra 1. september får universitetsstatus. Bilde: Høgskolen i Agder
Finn Halvorsen
10. aug. 2007 - 16:21

Høgskolen i Agder søkte om universitetsstatus i desember 2005.

Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) gjennomførte deretter en sakkyndig vurdering, som i mai 2007 hadde positiv konklusjon.

Viktig for Sørlandet

– Opprettelsen av Universitetet i Agder markerer en viktig begivenhet både for Agderfylkene og for landet. Dette viser at utbyggingen av høyere utdanning i regionene kan dokumentere høy faglig kvalitet så vel innen forskning som undervisning, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal.

Det nye universitetet har virksomhet i Kristiansand, Grimstad og Arendal. Det var i 2006 registrert 8020 studenter, og det var 810 ansatte.

Seks fakultet

Universitetets virksomhet vil være fordelt på:



  • - Fakultet for helse- og idrettsfag
  • - Fakultet for humaniora og pedagogikk
  • - Fakultet for kunstfag
  • - Fakultet for teknologi og realfag
  • - Fakultet for økonomi og samfunnsfag
  • - Lærerutdanning

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Studietilbudene spenner over alt fra halvårsenheter til doktorgradsutdanninger. Universitetet i Agder har også en utstrakt internasjonal virksomhet, med avtalefestet student- og lærerutveksling til over 100 universitetet over hele verden.

Alle bachelor- og masterstudenter får tilbud om å delta i studentutvekslingsprogrammer i utlandet som en del av utdanningen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.