KARRIERE

Norges syvende universitet

FORNØYD: Både ex-rektor Ernst Håkon Jahr og nytilsatt rektor Torunn Lauvdal er strålende fornøyd med at Høgskolen i Agder fra 1. september får universitetsstatus.
FORNØYD: Både ex-rektor Ernst Håkon Jahr og nytilsatt rektor Torunn Lauvdal er strålende fornøyd med at Høgskolen i Agder fra 1. september får universitetsstatus. Bilde: Høgskolen i Agder
Finn Halvorsen
10. aug. 2007 - 16:21

Høgskolen i Agder søkte om universitetsstatus i desember 2005.

Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) gjennomførte deretter en sakkyndig vurdering, som i mai 2007 hadde positiv konklusjon.

Viktig for Sørlandet

– Opprettelsen av Universitetet i Agder markerer en viktig begivenhet både for Agderfylkene og for landet. Dette viser at utbyggingen av høyere utdanning i regionene kan dokumentere høy faglig kvalitet så vel innen forskning som undervisning, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal.

Det nye universitetet har virksomhet i Kristiansand, Grimstad og Arendal. Det var i 2006 registrert 8020 studenter, og det var 810 ansatte.

Seks fakultet

Universitetets virksomhet vil være fordelt på:  • - Fakultet for helse- og idrettsfag
  • - Fakultet for humaniora og pedagogikk
  • - Fakultet for kunstfag
  • - Fakultet for teknologi og realfag
  • - Fakultet for økonomi og samfunnsfag
  • - Lærerutdanning


Studietilbudene spenner over alt fra halvårsenheter til doktorgradsutdanninger. Universitetet i Agder har også en utstrakt internasjonal virksomhet, med avtalefestet student- og lærerutveksling til over 100 universitetet over hele verden.

Alle bachelor- og masterstudenter får tilbud om å delta i studentutvekslingsprogrammer i utlandet som en del av utdanningen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.