KARRIERE

Norges beste arbeidsplasser

Finn.no er Norges beste arbeidsplass, ifølge Great Place to Work.
Finn.no er Norges beste arbeidsplass, ifølge Great Place to Work. Bilde: Colourbox.com
Stein Jarle Olsen
1. juni 2011 - 10:20
Vis mer

Rådgivnings- og analyseselskapet Great Place to Work har gjennomført sin årlige kåring av Norges beste arbeidsplasser, og i år er det Finn.no som kan smykke seg med tittelen blant de store virksomhetene.

Faller

Dermed overtar de for Tandberg, som vant kåringen både i 2010 og 2009. Tandberg er i år sannsynligvis inne hos Cisco etter oppkjøpet. Flytoget er heller ikke å se, selv om de i fjor klarte en tredjeplass.

Videre blant de store bedriftene finner vi Reitangruppen, Steria, Accenture og Canon.

Les også: Lite opptatt av lønn

Statoil beskyldes for fagforeningsknusing

Likt

Blant de mellomstore virksomhetene er toppen nøyaktig den samme som i fjor, med SAS Institute foran Microsoft, mens Webstep og Kantega følger etter.

Jannik Krohn Falck, administrerende direktør i Great Place to Work Institute, mener det er mange likheter mellom selskapene som gjør det best i undersøkelsen.

– Medarbeiderne opplever at de blir gitt tillit og at de har tillit til arbeidsgiveren sin. I tillegg opplever de å bli involvert og gitt utviklingsmuligheter. Topp 100-selskapene kjennetegnes også av sterkt fellesskap og ansatte som opplever at selskapet går litt lengre enn forventet og investerer tid og ressurser i å bygge en sterk relasjon, sier han i en melding.

Fornøyde burgerflippere

På den europeiske lista topper Microsoft foran Amgen, Mars, Cisco Systems og 3M.

Noe overraskende er det kanskje at McDonald's både er Norges og Europas sjuende beste arbeidsplass, ifølge Great Place to Work.

Les også: Velstuderte trives dårligst på jobb

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.