MARITIM

Norge vurderer å hjelpe til i Rødehavet – Forsvaret har ikke fått henvendelse

Regjeringen vurderer fortsatt forrige ukes henvendelse fra amerikanske myndigheter om å delta i en koalisjon for å beskytte sivil skipsfart i Rødehavet.

HNOMS FRIDTJOF NANSEN vendte nesen hjem til Norge 13. januar 2010 etter seks måneder med antipiratvirksomhet og beskyttelse av skip som seilte med nødhjelp til Somalia under FNs matvareprogram. Fregatten inngikk i styrken til EU NAVFOR som bekjemper piratvirksomheten i Aden-bukta og kysten utenfor Somalia. Operasjonen kalles Atlanta og begynte 8. desember 2008 og er planlagt fram til desember 2010. Skip fra EU og en del samarbeidene land, deriblant Norge, stiller skip og mannskap til disposisjon for å beskytte sivil skipsfart.
HNOMS FRIDTJOF NANSEN vendte nesen hjem til Norge 13. januar 2010 etter seks måneder med antipiratvirksomhet og beskyttelse av skip som seilte med nødhjelp til Somalia under FNs matvareprogram. Fregatten inngikk i styrken til EU NAVFOR som bekjemper piratvirksomheten i Aden-bukta og kysten utenfor Somalia. Operasjonen kalles Atlanta og begynte 8. desember 2008 og er planlagt fram til desember 2010. Skip fra EU og en del samarbeidene land, deriblant Norge, stiller skip og mannskap til disposisjon for å beskytte sivil skipsfart. Bilde: NAVFOR
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
18. des. 2023 - 16:54
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.