Ifølge Sundtoft har Norge nå sendt de nødvendige papirene til FN. Det betyr at Norge bekrefter sin klimaforpliktelse, noe som er nødvendig for at avtalen skal tre i kraft.
– Dette er viktig for tilliten i klimaforhandlingene, mener Sundtoft.
Ratifisering fra 144 land er nødvendig for at endringene i Kyotoprotokollen skal kunne følges opp.
Norge er det ellevte landet som ratifiserer avtalen. Endringene ble vedtatt såpass langt tilbake som i desember 2012 under FNs klimakonferanse i Doha.
Opprinnelig var det meningen at landene skulle begynne å følge opp de punktene som ble vedtatt allerede fra januar 2013, noe som Norge har fulgt opp.
– Selv om landene i realiteten har begynt å etterleve sine Kyoto-forpliktelser, er det viktig at alle tar de formelle skrittene som er nødvendige. Norge bekrefter med dette at vi følger opp, og at vi tar forpliktende internasjonalt samarbeid på alvor, sier Tine Sundtoft.
Kyoto 2-avtalen for perioden 2013-2020 innebar også en avtale om å fremforhandle en ny klimaavtale for perioden etter 2020.
I den nye klimaavtalen skal alle land delta, ikke bare de som har fått sine forpliktelser tallfestet under Kyotoprotokollen. Den nye avtalen skal besluttes på FNs klimakonferanse i Paris i 2015.
Les også:
Regjeringen vraket miljørådgiverne som skulle hjelpe kommunene å handle miljøvennlig
Selvrensende fasade fjerner bilforurensning
Kvoteekspert: – Tull at utslippskutt i Norge gir økte utslipp andre steder