FORSVAR

Norge kjøper flere radaranlegg

Norge kjøper ytterligere tre radaranlegg for militær luftromsovervåking fra Lockheed Martin. De skal plasseres på Senja, i Målselv og i Nordkapp.

Forsvarsmateriell har utløst en opsjon de hadde på tre radarer. Bildet viser Sindre II radar på Innhesten på Senja i Troms.
Forsvarsmateriell har utløst en opsjon de hadde på tre radarer. Bildet viser Sindre II radar på Innhesten på Senja i Troms. Foto: Torbjørn Kjosvold / Forsvaret/ Forsvaret
4. mars 2024 - 07:14

Forsvarsmateriell inngikk i november 2022 kontrakt med Lockheed Martin om leveranse av åtte radarer med opsjon på ytterligere tre radarer. Nå er denne opsjonen utløst, opplyser Forsvarsmateriell.

– Kampfly, missiler og droner er en viktig del av moderne krigføring. Det er derfor avgjørende at vi har systemer som kan følge med i dette domenet. Ikke bare for oss selv, men også for våre allierte i Nato. De tre nye radarene skal til Senja, Målselv og Nordkapp og vil forbedre synet vårt i nord betraktelig, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

Det tre radarene som nå bestilles av Lockheed Martin, er av samme type som de åtte som allerede er satt i bestilling og skal erstatte de som i dag omtales som Sindre II-radarer.

Total prosjektperiode, som opprinnelig var satt til ferdigstilling i 2030, vil forlenges noe som følge av denne opsjonsutløsningen, men for øvrig er prosjektet i rute, ifølge Forsvarsmateriell.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.