FORSVAR

Norge har sendt nye to tusen M72-raketter til Ukraina

Panservernvåpnene er allerede på plass.

Ukrainske soldater forbereder seg på russisk angrep i Irpin, like vest for Kyiv, søndag 6. mars. På bildet ser vi tre M72 produsert av Nammo på Raufoss.
Ukrainske soldater forbereder seg på russisk angrep i Irpin, like vest for Kyiv, søndag 6. mars. På bildet ser vi tre M72 produsert av Nammo på Raufoss. Marcus Yam
30. mars 2022 - 13:32

Samme dag som Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal tale til Stortinget, varsler regjeringen at de har økt våpenhjelpen.

Det er donert to tusen nye panservernvåpen av typen M72 som altså kommer i tillegg til de to tusen rakettene som ble vedtatt donert 28. februar og fløyet til Polen 3. mars.

Denne gang har det ikke vært noe blest rundt forsendelsen, våpnene er allerede på plass i Ukraina, ifølge forsvarsdepartementet.

– Har besvart henvendelsen

– Ukraina har siden invasjonen begynte bedt flere land om militært utstyr slik at de kan forsvare seg mot russiske styrker som angriper både sivile og militære mål. Norge har, i likhet med flere andre land, besvart henvendelsen med en ytterligere donasjon av panservernvåpen som kan brukes mot invasjonsstyrkene, sier forsvarsminister Odd Roger Enoksen i ei pressemelding.

Den Riksdagen fikk videobesøk av Volodymyr Zelenskyj sist torsdag hadde også Sverige besluttet å doble sitt våpenbidrag med fem tusen nye Pansarskott m/86, internasjonalt kjent som AT-4, som produseres av Saab i Karlskoga.

PV-våpnene Norge har sendt er M72 LAW («lightweight antitank weapon») som produseres av Nammo på Raufoss.

Da Teknisk Ukeblad spurte forsvarsdepartementet torsdag om Norge på nytt kommer til å følge Sveriges eksempel, var svaret at «spørsmålet om ytterligere våpenstøtte til Ukraina er noe som vurderes fortløpende».

Ukrainske soldater forbereder seg på russisk angrep i Irpin, like vest for Kyiv, søndag 6. mars. På bildet ser vi tre M72 produsert av Nammo på Raufoss.
Les også

Norskproduserte våpen har nådd fronten i Ukraina

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.