ENERGI

Norfund investerer 900 millioner i indisk solenergi­selskap

Norfund investerer 100 millioner dollar i det indiske solenergiselskapet Fourth Partner Energy.

India planlegger å bygge ut ny energi på størrelse med hele dagens forbruk i EU i løpet av de neste 20 årene, forteller administrerende direktør Tellef Thorleifsson i Norfund. Norfund skal investere 100 millioner dollar, snaut 875 millioner kroner, i selskapet Fourth Partner Energy.
India planlegger å bygge ut ny energi på størrelse med hele dagens forbruk i EU i løpet av de neste 20 årene, forteller administrerende direktør Tellef Thorleifsson i Norfund. Norfund skal investere 100 millioner dollar, snaut 875 millioner kroner, i selskapet Fourth Partner Energy. Illustrasjonsfoto: Vincent Kessler/Reuters/NTB
12. juli 2021 - 13:17

– Dette er en investering som vil bidra til å unngå store utslipp og som er et godt eksempel på investeringer vi vil kunne gjøre mer av med det nye Klimainvesteringsfondet regjeringen lanserte sist uke, sier administrerende direktør Tellef Thorleifsson i Norfund, som er statens investeringsfond for næringsvirksomhet i utviklingsland. 

Regjeringen har satt av ti milliarder kroner over fem år til Klimainvesteringsfondet. Fondet forvaltes av Norfund og skal investere i grønne energiløsninger i utviklingsland. Målet er å få til en storsatsing på fornybar energi, særlig i land med store utslipp fra kullkraftverk.

Fourth Partner Energy er ledende innen utbygging av solenergiløsninger i India og driver med distribuert solenergi, energilagring og ladeinfrastruktur.

– Dette er Norfunds hittil største investering i India. Landet planlegger alene å bygge ut ny energi på størrelse med hele dagens forbruk i EU bare de neste 20 årene. Det er avgjørende at denne blir fornybar dersom vi skal nå 1,5-gradersmålet, og India kommer derfor til å bli et sentralt land for det nye Klimainvesteringsfondet, sier Thorleifsson.

Solceller Stavanger trehusbyen fergus tait eiganes avslag mulkt hagen solcellepaneler byantikvaren kommunen windsholt dagny hausken
Les også

Huseier risikerte dagbøter på 1000 kroner på grunn av solcellene på taket. Nå har han lagt dem på plenen i stedet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.