Norfund investerer 900 millioner i indisk solenergi­selskap

Norfund investerer 100 millioner dollar i det indiske solenergiselskapet Fourth Partner Energy.

Norfund investerer 900 millioner i indisk solenergi­selskap
India planlegger å bygge ut ny energi på størrelse med hele dagens forbruk i EU i løpet av de neste 20 årene, forteller administrerende direktør Tellef Thorleifsson i Norfund. Norfund skal investere 100 millioner dollar, snaut 875 millioner kroner, i selskapet Fourth Partner Energy. Illustrasjonsfoto: Vincent Kessler/Reuters/NTB

– Dette er en investering som vil bidra til å unngå store utslipp og som er et godt eksempel på investeringer vi vil kunne gjøre mer av med det nye Klimainvesteringsfondet regjeringen lanserte sist uke, sier administrerende direktør Tellef Thorleifsson i Norfund, som er statens investeringsfond for næringsvirksomhet i utviklingsland. 

Regjeringen har satt av ti milliarder kroner over fem år til Klimainvesteringsfondet. Fondet forvaltes av Norfund og skal investere i grønne energiløsninger i utviklingsland. Målet er å få til en storsatsing på fornybar energi, særlig i land med store utslipp fra kullkraftverk.

Fourth Partner Energy er ledende innen utbygging av solenergiløsninger i India og driver med distribuert solenergi, energilagring og ladeinfrastruktur.

– Dette er Norfunds hittil største investering i India. Landet planlegger alene å bygge ut ny energi på størrelse med hele dagens forbruk i EU bare de neste 20 årene. Det er avgjørende at denne blir fornybar dersom vi skal nå 1,5-gradersmålet, og India kommer derfor til å bli et sentralt land for det nye Klimainvesteringsfondet, sier Thorleifsson.

Les også

Les mer om: