HELIKOPTER

Nordsjø-helikoptre satt på bakken: Må gjennom inspeksjon etter ulykke i Skottland

Alle Sikorsky S-92-maskiner må sjekkes for feil.

Nå er også Sikorsky S-92 satt på bakken. Bakgrunnen er en ulykke i Skottland i romjulen.
Nå er også Sikorsky S-92 satt på bakken. Bakgrunnen er en ulykke i Skottland i romjulen. Bilde: CHC Helikopter Service
NTB
10. jan. 2017 - 14:00

Norske helikoptre som frakter oljearbeidere til Nordsjøen er satt bakken. Årsaken er en feil på skotsk sokkel i romjulen.

Hendelsen fant sted 28. desember, da et helikopter spant rundt og skar hull i dekket under en landing på plattformen West Franklin.

Helikopteret kom fra selskapet CHC, i likhet med helikopteret som styrtet ved Turøy utenfor Bergen i fjor, skriver NRK. Det er likevel ikke samme typen helikopter. 

Nå er norske helikoptre av typen Sikorsky S-92 som frakter oljearbeidere til plattformer i Nordsjøen, satt på bakken. Alle skal inspiseres før neste flyging, ifølge E24.

Må gjennom inspeksjon

Statoil har 13 Sikorsky S-92-helikoptre i flåten: seks i Bergen, to i Stavanger, to i Kristiansund og ett hver i Florø, Brønnøysund og på Statfjord B-plattformen.

– Sikorsky har sendt ut en melding på bakgrunn av hendelsen, om at alle helikoptre av denne typen må gjennomgå inspeksjon. Det er et forebyggende tiltak, sier kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Skarsbø Moen i Zynk, som uttaler seg på vegne av helikopterselskapet CHC i Norge.

Det er usikkert hvor lenge helikoptrene er på bakken. Ifølge mediekontakt Morten Eek i Statoil har helikoptret i Brønnøysund allerede blitt inspisert.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.