OLJE OG GASS

Nordnorsk oljeselskap stiftet

Illustrasjonsfoto, Statfjord A.
Illustrasjonsfoto, Statfjord A. Bilde: Statoil
Mona StrandeMona StrandeJournalist
5. sep. 2007 - 12:05

Det er Harald Karlstrøm i Origo Kapital, Tore Andreassen i Kap-Nord Fond og forretningsmannen Johan Petter Barlindhaug som det siste året har jobbet med å etablere selskapet.

Med seg på laget har de blant andre Nordlandsbanken, SpareBank 1 Nord-Norge Invest, Alta Kraftlag, Repvåg Kraftlag og Helgeland Vekst.

Satser på oppstrøm

– Vi skal bli et industrielt motivert oljeselskap med fokus på nordområdene, sier initiativtaker Harald Karlstrøm til Finansavisen.

North Energy har planer om å bygge en portefølje raskt. Derfor vil de så fort som mulig søke i konsesjonsrunder, og annonsekampanjer for å trekke til seg riktig kompetanse er rett rundt hjørnet.

Det nyetablerte selskapet vil konsentrere seg om oppstrømsvirksomhet i Norskehavet og på norsk og russisk side av Barentshavet. Hovedkontoret vil bli lagt til Alta.

– Nordnorske premisser

"Oljesektoren, med sine strenge krav til kompetanse og HMS, kan bli en av de viktigste basisnæringer for store deler av Nord-Norge. Da bør aktørbildet endres til et betydelig sterkere innslag av nordnorsk premissgiving.

En tung industriell nordnorsk aktør vil i den forbindelse ikke bare være viktig i seg selv, men også gi bedre grunnlag for dem som opptrer på den politiske arena. Spesielt viktig i den forbindelse er den framtidige utvikling av Nordland VI og VII og utnyttelsen av oljeressursene utenfor Finnmarkskysten," skriver gründerne i en selskapspresentasjon, ifølge Avisa Nordland.

Trenger mange millioner

For å komme i gang vil North Energy hente inn 150 millioner kroner fra nordnorske investorer i november. Etter hvert planlegges en emisjon på ytterligere 300-400 millioner kroner.

– Vi tror ikke hovedutfordringen blir å hente pengene. Den nærmeste utfordringen er å få på plass en solid ledergruppe, sier Karlstørm til Finansavisen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.