KARRIERE

Nordmenn trives svært godt på jobben

Norske arbeidstakere trives svært godt på jobben, skal vi tro en undersøkelse fra Synovate.
Norske arbeidstakere trives svært godt på jobben, skal vi tro en undersøkelse fra Synovate. Bilde: colourbox.com
Stein Jarle Olsen
27. des. 2010 - 08:21

61 prosent av de spurte i en undersøkelse utført av Synovate for NHO svarer at de trives svært godt i sin nåværende jobb.

Alle trives

35 prosent svarer at de trives ganske godt, mens fire prosent trives mindre godt. Ingen svarer at de trives direkte dårlig.

– Det er ingen målbare forskjeller mellom kvinner og menn eller ulike aldersgrupper. Heller ikke bosted og utdanning ser ut til å spille særlig rolle, sier direktør Erik Dalen i Synovate, som er fagansvarlig for undersøkelsen, til det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

Trivselen ser ut til å være noe høyere enn gjennomnsittet blant dem med lederansvar.

Mer å gjøre

Og selv om nordmenn trives godt på jobben, er det mange som mener de har mye å gjøre. Fire av ti svarer at de synes det kan bli i meste laget, mens halvparten mener arbeidspresset har økt de siste par årene.

– I den gruppen som opplever at arbeidspresset har økt, mener faktisk 26 prosent at dette er positivt. For ytterligere 19 prosent spiller det ingen rolle, sier Dalen.

Får brukt kunnskapene

Når man har funnet sin plass i arbeidslivet, trives man bedre med høyt tempo, tror Svein Oppegaard, direktør for arbeidslivspolitikk i NHO.

– Ifølge undersøkelsen opplever 91 prosent at de får brukt kunnskapene og ferdighetene sine i meget stor eller ganske stor grad. Det påvirker både motivasjonen og ytelsen positivt, inntil man eventuelt når det punktet da tempoet går utover mestringen, sier han til Newswire.

Lite opptatt av lønn

Statoil gir ansatte karakterer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.