MARITIM

Nordmenn har ikke spist så lite sjømat siden 2003

En av årsakene til nedgang i sjømatkonsumet kan være økte priser, mener Sjømatrådet.

Høyere priser kan være en av årsakene til at nordmenn spiser mindre fisk og sjømat.
Høyere priser kan være en av årsakene til at nordmenn spiser mindre fisk og sjømat. Foto: Terje Pedersen
19. juli 2023 - 10:35

– Vi ser at det er sjømatprodukter som øker mest i pris som folk kjøper mindre av, sier Sjømatrådets administrerende direktør Christian Chramer.

Siden 2015 har sjømatkonsumet i Norge gått nedover, med et lite unntak av pandemiåret 2021. I løpet av de to siste tiårene har konsumet aldri vært lavere enn det er nå, viser nye tall.

I 2003 spiste vi i snitt 21,22 kilo sjømat per person her i landet. I fjor var tallet 18,96 kilo. Det er en nedgang på nesten 10,65 prosent.

Andre årsaker til det lave forbruket kan være mangle på kunnskap om tilberedning, tilgjengelighet og dårlig tid.

Torsdag satte Vestre og EU-kommissær Maros Sefcovic sine navnetrekk under industriavtalen, som er den første innunder Grønn allianse som Norge og EU inngikk i fjor vår.
Les også

Inngår industripartnerskap: – Vinn-vinn

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.