KARRIERE

Nordmann på amerikansk prestisjeliste

Vidar Landa fra Haugesund er med på lista 40 under 40, som plukker ut 40 fremadstormende ingeniører og andre i byggebransjen i USA. Her foran storhotellet Marriott i Los Angeles, hvor han har jobbet med brannsikringen.
Vidar Landa fra Haugesund er med på lista 40 under 40, som plukker ut 40 fremadstormende ingeniører og andre i byggebransjen i USA. Her foran storhotellet Marriott i Los Angeles, hvor han har jobbet med brannsikringen.
Stein Jarle Olsen
2. aug. 2010 - 10:38

Hvert år deler det amerikanske magasinet Consulting-Specifying Engineer ut utmerkelsen " 40 under 40" til de 40 mest suksessrike ingeniørene og "building industry professionals" under 40 år.

Ifølge CSE skiller de 40 på listen seg ut blant sine likemenn.

– De er noen av de beste og kvikkeste hjernene i byggindustrien, og vi kan lære en hel del fra det de har oppnådd, sier ansvarlig redaktør Amara Rozgus i en pressemelding.

På årets liste finner vi Vidar Landa fra Haugesund.

Branningeniør

Han er utdannet branningeniør og jobber med brannbeskyttelse i firmaet Schirmer Engineering, et datterselskap av forsikringsgiganten Aon, som nylig undertegnet en enorm sponsoravtale med Manchester United.

Landa studerte ved Høgskolen i Stord/Haugesund før han emigrerte til USA for å studere ved Worcester Polytechnic Institute i 1999. Etter det flyttet han til Los Angeles og jobb i nevnte Schirmer, samtidig som han gjorde ferdig mastergraden sin.

Siden har Landa blant annet vært rådgiver for brannsikringssystemet i 15-milliarders-prosjektet LA Live, som dekker seks kvartaler midt i Los Angeles.

I tillegg har han jobbet med å utvikle røykontrollsystemer til konsertarenaen Nokia Theatre, med 7.100 seter. Ifølge CSE bidro Landa i utviklingen av et system som drar røyken vekk fra publikumsområdet og opp på scenen, noe som både øker sikkerheten og gjorde det mulig å øke antall seter.

Hotellsikring

Landa har også jobbet med trappeløsninger for superhotellene Ritz Carlton og JW Marriott i Los Angeles.

Der delte han trappeløsningen i to deler som trykksettes individuelt, og dermed lettere holdes fri for røyk i en brann- og evakueringssituasjon.

– Det var utrolig kjekt å bli nominert til denne listen, og enda kjekkere når jeg faktisk ble en av de utvalgte. Jeg er veldig stolt av det, og det er fint å bli anerkjent for den jobben jeg har gjort siden jeg startet i Schirmer Engineering. Dette betyr mye og er utrolig motiverende, sier Vidar Landa til Teknisk Ukeblad.

– Hvordan blir man som nordmann fremadstormende og vellykket i USA?

– For å oppnå suksess i USA må man være villig til å jobbe hardt. I tillegg er trivsel viktig, siden man bruker så mye tid på jobben. Man må også være villig til å ta sjanser og ikke være redd for å mislykkes. Kanskje aller viktigst er likevel det å ha en sterk tro på seg selv, sier Landa.

Tro

Den fotballinteresserte vestlendingen trekker frem Manchester United-drakten.

– På baksiden av logoen, nærmest hjertet, er ordet "believe" skrevet. Det budskapet er plassert der for å minne den som bærer drakten om at det er viktig å ha tro på det man driver med og ikke miste troen når ikke alt går din vei. Det er et budskap jeg har stor tro på, sier Landa.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.