Nordmann på amerikansk prestisjeliste

Vidar Landa fra Haugesund er med på lista 40 under 40, som plukker ut 40 fremadstormende ingeniører og andre i byggebransjen i USA. Her foran storhotellet Marriott i Los Angeles, hvor han har jobbet med brannsikringen.
Vidar Landa fra Haugesund er med på lista 40 under 40, som plukker ut 40 fremadstormende ingeniører og andre i byggebransjen i USA. Her foran storhotellet Marriott i Los Angeles, hvor han har jobbet med brannsikringen.
  • Karriere

Hvert år deler det amerikanske magasinet Consulting-Specifying Engineer ut utmerkelsen " 40 under 40" til de 40 mest suksessrike ingeniørene og "building industry professionals" under 40 år.

Ifølge CSE skiller de 40 på listen seg ut blant sine likemenn.

– De er noen av de beste og kvikkeste hjernene i byggindustrien, og vi kan lære en hel del fra det de har oppnådd, sier ansvarlig redaktør Amara Rozgus i en pressemelding.

På årets liste finner vi Vidar Landa fra Haugesund.

Branningeniør

Han er utdannet branningeniør og jobber med brannbeskyttelse i firmaet Schirmer Engineering, et datterselskap av forsikringsgiganten Aon, som nylig undertegnet en enorm sponsoravtale med Manchester United.

Landa studerte ved Høgskolen i Stord/Haugesund før han emigrerte til USA for å studere ved Worcester Polytechnic Institute i 1999. Etter det flyttet han til Los Angeles og jobb i nevnte Schirmer, samtidig som han gjorde ferdig mastergraden sin.

Siden har Landa blant annet vært rådgiver for brannsikringssystemet i 15-milliarders-prosjektet LA Live, som dekker seks kvartaler midt i Los Angeles.

I tillegg har han jobbet med å utvikle røykontrollsystemer til konsertarenaen Nokia Theatre, med 7.100 seter. Ifølge CSE bidro Landa i utviklingen av et system som drar røyken vekk fra publikumsområdet og opp på scenen, noe som både øker sikkerheten og gjorde det mulig å øke antall seter.

Hotellsikring

Landa har også jobbet med trappeløsninger for superhotellene Ritz Carlton og JW Marriott i Los Angeles.

Der delte han trappeløsningen i to deler som trykksettes individuelt, og dermed lettere holdes fri for røyk i en brann- og evakueringssituasjon.

– Det var utrolig kjekt å bli nominert til denne listen, og enda kjekkere når jeg faktisk ble en av de utvalgte. Jeg er veldig stolt av det, og det er fint å bli anerkjent for den jobben jeg har gjort siden jeg startet i Schirmer Engineering. Dette betyr mye og er utrolig motiverende, sier Vidar Landa til Teknisk Ukeblad.

– Hvordan blir man som nordmann fremadstormende og vellykket i USA?

– For å oppnå suksess i USA må man være villig til å jobbe hardt. I tillegg er trivsel viktig, siden man bruker så mye tid på jobben. Man må også være villig til å ta sjanser og ikke være redd for å mislykkes. Kanskje aller viktigst er likevel det å ha en sterk tro på seg selv, sier Landa.

Tro

Den fotballinteresserte vestlendingen trekker frem Manchester United-drakten.

– På baksiden av logoen, nærmest hjertet, er ordet "believe" skrevet. Det budskapet er plassert der for å minne den som bærer drakten om at det er viktig å ha tro på det man driver med og ikke miste troen når ikke alt går din vei. Det er et budskap jeg har stor tro på, sier Landa.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå