IT

Nordisk Mobiltelefon er konkurs

SLUTT: Ice.nets eier takker for seg. Her en basestasjon for Ice - nettet som bruker de gamle NMT-frekvensene.
SLUTT: Ice.nets eier takker for seg. Her en basestasjon for Ice - nettet som bruker de gamle NMT-frekvensene.
Leif Hamnes
20. feb. 2009 - 12:16

Ice.nets eierselskap Nordisk Mobiltelefon Norge AS har begjært seg konkurs, i tillegg til det svenske holdingselskapet Nordisk Mobiltelefon, melder E24, som siterer en børsmelding fra selskapene.

Les også: Ice lever på nåde

Konkursfare for Ice

Spekulasjonene om NMTs og Ice.nets økonomiske helse har vært mange siden den mangeårige toppsjefen Matthias Peter nylig takket for seg .

Selskapet styrke har tradisjonelt vært dekningsgraden for mobilt bredbånd i distriktene.

Les også: Brenner fortsatt for Ice

Innførte betalingsstopp

Ice.net tilbyr mobilt bredbånd over de gamle NMT-frekvensene i 450 MHz-båndet, og ble lansert i Norge av Nordisk Mobiltelefon Norge AS.

Selskapet har hovedkontor i Trondheim og et avdelingskontor i Oslo, men meldingen gir ingen ytterligere informasjon om Ice.nets videre skjebne.

Ifølge DN har Nordisk Mobiltelefon Norge tidligere måttet innføre midlertidig betalingsstopp overfor sine leverandører.

Skylder nesten 20 millioner

Dermed fikk ikke Telenor betalt for leie av plass i mobil- og kringkastingsmaster, og BaneTele fikk ikke betalt for overføringskapasitet.

Ifølge Dagens Næringsliv har BaneTele mellom åtte og ni millioner kroner utestående hos Nordisk Mobiltelefon, og summen de skylder Telenor skal være cirka det samme.

Styreleder i Nordisk Mobiltelefon ab, Torleif Peder Dahl, bekreftet den gang at det var fare for at de ville gå konkurs.

Les mer om: