PROSJEKTERING

Norconsult kan få pris for prosjekteringen av E39 Kristiansand-Mandal

Utviklet verktøy for digital prosjektgjennomføring med data nesten i sanntid.

Mannskaper fra Norconsult på befaring under byggingen av Trysfjordbrua på E39 Kristiansand vest - Mandal øst. Nå er konsulentfirmaet nominert til AEC Excellence Awards for prosjekteringen av strekningen.
Mannskaper fra Norconsult på befaring under byggingen av Trysfjordbrua på E39 Kristiansand vest - Mandal øst. Nå er konsulentfirmaet nominert til AEC Excellence Awards for prosjekteringen av strekningen. Foto: Norconsult
22. sep. 2020 - 14:45

Den digitale prosjektgjennomføringen på Nye Veier-prosjektet E39 Kristiansand vest-Mandal øst har gjort at Norconsult, med samarbeidspartnerne NoIS og AF Gruppen, er en av tre finalister til den internasjonale prisen AEC Excellence Awards 2020, i kategorien for mellomstore infrastrukturprosjekter.

I kontrakten for E39 Kristiansand vest-Mandal øst stilte byggherren Nye Veier meget høye krav til digital leveranse av all relevant prosjektinformasjon. Dette førte til banebrytende innovasjon, der totalentreprenør AF Gruppen, Norconsult Informasjonssystemer (NoIS) og rådgiver Norconsult etablerte en helt ny standard for digital informasjonsflyt i store samferdselsprosjekter, skriver Norconsult i en melding firmaet har sendt ut.

– Digitalisering er et av Norconsults tre strategiske satsingsområder. Men tilfanget av gode prosjekter internasjonalt er omfattende, så vi er meget stolte over at vi nok en gang er en av finalistene til denne prestisjetunge prisen, sier Gjermund Dahl, BIM-strateg innen Samferdsel i Norconsult.

Siv Mossleth er stortingsrepresentant for Senterpartiet, Nordland
Les også

Nye Veier mister prosjekt

Digitale rapporter nesten i sanntid

Dahl poengterer at de har hatt et tett samarbeid med AF Gruppen, Norconsult Informasjonssystemer og byggherre Nye Veier i utviklingen av de digitale løsningene.

Nye Veier stilte blant annet krav til en helt ny innsynsmodell, der alle data opparbeidet i prosjektet skulle være tilgjengelig. Med potensielt 700 fagmodeller og 300.000 dokumenter i prosjektet, ville det være umulig å navigere i så store mengder informasjon med en tradisjonell tilnærming. Derfor måtte AF Gruppen, NoIS og Norconsult tenke helt nytt, skriver Norconsult.

Gruppen valgte NoIS sin skybaserte prosjektstyrings- og innsynsløsning, ISY Prosjekt, og videreutviklet denne for å løse kravene som Nye Veier stilte.

Løsningen sikrer kontinuerlig oppdatering av data, og resultatet er at både byggherre, prosjekterende og entreprenører kan hente ut digitale rapporter, modelldetaljer, statuser og annen viktig informasjon med nær sanntidskvalitet. 

Det effektiviserer oppfølgingen av alt fra risiko, fremdrift, HMS og modeller, til dokumentasjon og FDV-informasjon (forvaltning, drift og vedlikehold). Informasjonen kan hentes ut på kontoret, på brakken samt på byggeplass, både online og offline.

I 2019 gikk Grethe Bergly inn som konsernsjef i rådgiverselskapet Multiconsult.
Les også

Resultatvekst for Multiconsult

Prosjekter fra hele verden

Dette er fjerde gang et Norconsult-prosjekt er nominert til AEC Excellence Awards.

Totalt er 260 prosjekter fra 35 land nominert til AEC Excellence Awards 2020 i de tre kategoriene Building Design, Construction og Infrastructure, som igjen er delt inn i de tre kategoriene store, mellomstore og små prosjekter.

Vinnerne av prisen offentliggjøres i oktober.

Trond Helleland, Høyre
Les også

Frykter ny transportplan er «blottet for teknologiske fremskritt»

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.