MOBIL

Nokias første dobbeltkjerne om én måned?

Nokia-telefoner med kraftigere maskinvare og Windows Phone 8 kan være rett rundt svingen.

7. aug. 2012 - 06:00

Vi tipper mange som har falt for Windows Phone har gjort det på grunn av responsen du får med denne plattformen, som kjører silkemykt selv på medium maskinvare. Samtidig er det også en del begrensninger inne i bildet - operativsystemet i dagens form støtter verken doble prosessorkjerner eller oppløsninger høyere enn 800 x 480 piksler.

Dette endrer seg med den kommende Windows Phone 8-plattformen som ble vist frem for halvannen måned siden. Her får du både støtte for høyere oppløsning, flere prosessorkjerner og en hel del annet snacks.

LES OGSÅ: Slik blir Windows Phone 8-maskinvaren

Endelig kraft fra Nokia

Det går nå rykter om at vi muligens får se de første Nokia-telefonene med Windows Phone 8 allerede neste måned, under Nokia World i Finland.

Produsenten har allerede gjort det klart at ingen av de eksisterende Lumia-modellene vil kunne oppgraderes til neste Windows-versjon, noe som betyr at vi snakker om vesentlig kvassere saker enn det du finner i dag.

Det skal understrekes at ingenting er bekreftet fra Nokia-hold, så det er bare å vente å se. Det var opprinnelig ventet at de første WP8-telefonene skulle dukke opp i fjerde kvartal, altså tidligst én måned etter Nokia World.

Kilde: Bloomberg via GSM Arena

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.