BLOG

Nokia tjener penger, har mindre markedsandel

Nokia har nettopp presentert sine kvartalstall. De tjener mer penger på telefonene de selger, men samtidig mister de markedsandeler.

Marius ValleMarius ValleJournalist
21. okt. 2010 - 16:55

I tredje kvartal sendte Nokia 110 millioner mobiltelefoner ut fra sine fabrikker. Det setter selskapets størrelse litt i perspektiv, når Apple solgte noe sånt som 15 millioner iPhones fra 1. april til 30. juni.

Nokia solgte en prosent færre telefoner i forhold til samme periode i fjor, men tjente samtidig fem prosent mer. Til sammen omsatte Nokia for 7 milliarder euro, omtrent 57 milliarder kroner. Det ga dem et overskudd på 3,2 milliarder kroner (403 millioner euro).

En ikke-smarttelefon fra Nokia selges i snitt for 42 euro (342 kroner), mens smarttelefonene i snitt kostet 136 euro (1107 kroner). 

Alt er imidlertid ikke gull og grønne skoger. Selskapets markedsandel har gått ned med hele 4 prosent i forhold til tredje kvartal i fjor. Nå har Nokia 30 prosent av markedet. 

Nokia skal fikse dette blant annet ved å sende 1800 ansatte ut i arbeidsledighet.

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.