MOBIL

Nokia-sjefen har hentet øksen

Én av ti i Nokia må gå.

14. juni 2012 - 11:44

Samtidig som Android og iOS har vokst seg store og sterke har den eneste av de store mobilprodusentene som ikke bruker disse plattformene, Nokia, blødd markedsandeler i alle retninger.

LES OGSÅ: Android, iOS eller Windows Phone?

Denne utviklingen har vart lenge, og i fjor inngikk selskapet et samarbeid med Microsoft for å satse på Windows Phone, en plattform som øker hver dag - men mens Android får 900 000 nye brukere daglig har Microsoft-plattformen et godt stykke å gå. 

Nokia mistet for øvrig tittelen "verdens største mobilprodusent" i april i år, da Samsung gikk forbi.

Og i denne prosessen taper Nokia penger. Det er bare to måneder siden ratingbyrået Fitch Ratings sendte Nokia ned på "junk"-nivået, og mente at produsenten ville være tom for penger i løpet av fire år om ingenting endret seg.

Kraftig bemanningskutt

Nokia meldte i dag om en lang liste med tiltak som skal gjøres for å spisse strategien, forbedre forretningsmodellen og redusere utgiftene. På godt norsk betyr dette at folk får fyken.

Men få analytikere hadde gjettet at kuttene skulle være så massive som de Elop annonserte i dag. Av den totale staben på rundt 125 000 ansatte må 10 000 personer gå. Nesten én av ti, altså.

Kuttene skjer hovedsaklig i Tyskland, Canada og Finland, og skal være gjennomført før 2013 er omme.

Selger Vertu

I tillegg til kutt i bemanningen annonserte Nokia også at de har solgt Vertu - altså avdelingen som lager luksustelefoner av gull, diamanter og andre eksklusisve materialer. Dette innebærer at 1000 ansatte får nye eiere - EQT VI.

Ytterligere 1000 ansatte forsvinner altså fra Nokia, men slipper å se seg om etter nye jobber. Nokia beholder drøyt 10 prosent av eierandelene sine i selskapet, og salgssummen er ikke kjent. 

Kjøper Scalado

Nokia har i over ti år samarbeidet med svenske Scalado, som har stått bak mye av bildeprogramvaren i produsentens telefoner, og i dag ble det kjent at Nokia planlegger å kjøpe opp selskapet og gjøre det til en av nøkkelaktørene i utviklingen på kamerafronten.

Kilde: Pressemeldingpressemelding og pressemelding

 

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.