MOBIL

Nokia selger QT

Kvitter seg med utviklingsplattformen for Symbian og Meego.

10. aug. 2012 - 06:00

I 2008 var det helt andre tider for Nokia, som var i investeringsmodus og blant annet kjøpte opp norske Trolltech - som står bak utviklingsplattformen QT.

Nokias planer for QT var å gjøre det mulig å skrive programvare som fungerer både på Symbian og Meego - altså de to plattformene selskapet så for seg at de kom til å satse på for noen få år siden. Siden den gang har det vært harde tider for Nokia, som har nedprioritert de opprinnelige plattformene sine for å satse på Windows Phone sammen med Microsoft.

I dag tikket det inn en pressemelding fra Digia, som nå har kjøpt QT av Nokia. Avtalen innebærer at Digia får kontroll over alt som har med QT å gjøre, i tillegg til at 125 QT-ansatte overføres fra Nokia. De fleste av disse sitter i Oslo og Berlin.

Ser potensialet

Ifølge pressemeldingen er planen å videreutvikle QT for å gjøre det mulig å bruke rammeverket i Android, iOS og Windows 8 (Windows Phone er ikke nevnt).

Og da kan ting fort bli interessant - en av de viktigste funksjonene i QT er nemlig at du kun trenger skrive én kode for å lage programvare som funker på flere plattformer.

Kilde: DigiaLes mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.