MOBIL

Nokia og Intel vil ha hologramtelefoni

Først gjorde de det i Star Trek, så gjorde de det i Star Wars. Nå vil Nokia og Intel gjøre 3D-hologrammer til virkelighet.

30. aug. 2010 - 13:31
Vis mer

Det begynner å bli en stund siden Nokia og Intel annonserte at de skulle samarbeide om den kommende Meego-plattformen som skal brukes i Nokias smarttelefoner.

Det ser imidlertid ut til at de to gigantselskapene har mer på planen enn å lage en fungerende mobilplattform. Nå åpner de nemlig et felles forskningssenter.

3D-forskning i Finland

Senteret skal ligge i Uleåborg i Finland, og skal ifølge Oskar Södergren i Nokia ha hovedfokus på "grafiske og visuelle elementer".

3D-hologrammer (altså et tredimensjonalt bilde av personer som sendes rett ut i løse luften) nevnes spesifikt som et av forskningsområdene. Om duoen får til en skikkelig løsning på dette så spørs det om ikke uttrykket "This changes everything" vil bli brukt litt mer med omhu fremover.

Et av de første prosjektene er en smule mindre ambisiøst - men ikke akkurat uviktig: Å videreutvikle brukergrensesnittet til Meego-plattformen. Det blir nok bra, det også.

Kilder: Nokia

Relatert:

* Hvorfor du ikke skal glemme Nokia

* Nokia N900: Fortsatt en av de råeste telefonene du finner

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.