MOBIL

Nokia N9 er blitt råbillig

Nå kan du få Nokias nerdetelefon for 2000 kroner.

18. apr. 2012 - 18:09
Vis mer

Nokia N9 er den første og siste Meego-telefonen på det kommersielle markedet, noe som i stor grad gjorde den til en telefon for spesielt interesserte. Ihvertfall da den ble lansert med en prislapp på rett under 5000 kroner.

Men nå har den altså fått seg et realt prisfall. Både Lefdal og Elkjøp (som for ordens skyld har samme eier) har satt ned prisen på telefonen til rett under 2000 kroner.

Det burde gjøre det hakket mer akseptabelt å leve med et noe amputert app-utvalg og andre ulemper ved å ha en døende mobilplattform. For ser du bort fra økosystemet er N9 en finfin telefon med bra design, gjennomtenkt menysystem og bra kamera. 

LES OGSÅ: Test av Nokia N9

For den som liker å leke

Etter prisnedgangen burde telefonen altså være et fint valg for de som hovedsaklig er ute etter en god telefon uten å være opptatt av app-utvalg, men det er slett ikke den eneste målgruppen. Er du for eksempel en vaskekte nerd får du mye glede i N9, for dette er en telefon utviklere liker å leke seg med. 

Et konkret eksempel er at noen faktisk har tatt seg bryet med å hacke inn Android 4.0 på telefonen, noe vi selv har prøvd i denne guiden.

Store prisforskjeller

Ifølge prisjakt.no er prisspennet på Nokia N9 uvanlig stort, og de dyreste nettbutikkene tar over 4000 kroner for godsaken. For denne prisen kan du altså kjøpe TO eksemplarer hos de billigste.

Samtidig skal vi nevne at det ikke lenger er unikt å finne bra telefoner i denne prisklassen. Det finnes et lass av gode Android-modeller til under 2500 kroner, og Nokias Windows Phone-telefon Lumia 710 koster også rett over 2000 kroner.

Kilde: Prisjakt.no

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.