MOBIL

Nokia N8 får enda bedre kamera

Symbian Anna-oppdateringen gir N8 raskere video og kontinuerlig autofokus.

14. juni 2011 - 13:44

Nesten ni måneder etter at den kom ut er Nokia N8 fremdeles blant de aller beste kameratelefonene du får tak i. Men det er hovedsaklig på stillbilder telefonen imponerer, mens videoopptak har ett par svakheter.

LES OGSÅ: Test av Nokia N8

Blant annet får du ikke mer enn 25 bilder i sekundet når du filmer i 720p, mens konkurrentene stort sett drar 30 bilder i sekundet. At Nokia også droppet kontinuerlig autofokus skapte debatt da telefonen kom til markedet. 

Raskere kamera, bedre fokus

Med den kommende Symbian Anna-oppdateringen får kameraet endelig både kontinuerlig autofokus og en videohastighet på 30 bilder i sekundet.

Såvidt vi forstår skal kameraoppgraderingen kun gjelde Nokia N8. Den er altså ikke en offisiell del av Symbian Anna-oppdateringen. Dette kan også være årsaken til at det drøyer såpass lenge før du endelig kan hente ned den nye Symbian-versjonen til telefonen din, til tross for at den allerede er på plass i telefoner som Nokia E6.

Mye snacks i vente for N8-eiere

Symbian Anna byr på mye mer enn bedre videoopptak. I denne Symbian-versjonen har Nokia tatt tak i mange av svakhetene.I Symbian Anna har Nokia tatt tak i mange av svakhetene i Nokia UI.

For å nevne noen: Tastaturet dekker nå mye mindre av skjermen, nettleseren skal være kraftig oppgradert (og raskere, takk og lov), Ovi Maps har fått flere funksjoner og menysystemet har fått et friskere utseende og en mer hendig måte å bla i startskjermene på.

LES MER OM ANNA: Slik er Nokias nye menyer

Symbian Anna er interessant nok ikke ment som mer enn en forsmak på en kommende, svært omfattende oppdatering av Symbian^3-systemet. Foreløpig vet vi lite om denne, bortsett fra at den skal slippes løs iløpet av året.

Symbian Anna-oppdateringen kan du forøvrig forvente iløpet av de neste ukene, om du sitter på en N8.Kilde: My Nokia Blog

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.