MOBIL

Nokia Lumia 800 selger bra, og dårlig

Nokia Lumia 800 er en ubetinget suksess i noen land, men ser ut til å floppe i andre.

29. des. 2011 - 17:24

Tre kvart år etter at Nokia annonserte at de hopper til sengs med Microsoft kom de første Windows Phone-telefonene fra produsenten omsider på banen i oktober, og hele bransjen holder pusten mens man venter på kvartalsresultatene som er ventet å dukke opp tidlig neste år.

LES OGSÅ: Test av Nokia Lumia 800

Nokia er, sammen med Apple, den eneste mobilprodusenten som ikke har kastet seg på Android-bølgen til nå, og det er derfor ekstra spennende å se om produsenten nå greier å reise seg igjen sammen med Microsoft.

Og det er ikke godt å si hvor tallene lander hen, da det er store variasjoner i salgstallene som rapporteres fra forskjellige land. I Storbritannia utgjør Lumia 800 bare 0,17 prosent av smarttelefonsalget siden den kom på markedet, mens den selger som hakka møkk i Nederland, der den topper listene i november og ser ut til å holde posisjonen denne måneden. 

Over etableringsfasen

De siste to årene har Windows Phone-plattformen i stor grad vært inne i en etableringsfase, men de siste månedene har vi blant annet sett en drastisk økning i app-utvalget. I mars var det 10 000 apper ute til operativsystemet - et tall som har femdoblet seg frem til i dag. 

Klar for å ta steget? Slik kommer du i gang med Windows Phone 7

Kilde: GSM Arena

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.