MOBIL

Nokia Lumia 620 er lansert

Nokia slipper løs sin hittil rimeligste Windows Phone 8-telefon.

5. des. 2012 - 14:52
Vis mer

Nokia har allerede lansert en av markedets råeste telefoner - Lumia 920, og det noe rimeligere alternativet Lumia 820 - uten at den kan kalles direkte billig.

Nå kommer produsenten endelig med en Windows Phone 8-modell for deg som synes over 3000 kroner er i meste laget for en mobiltelefon: Lumia 620.

LES OGSÅ: Windows Phone 8-krigen er i gang

Lumia 620 har en veiledende pris på 250 dollar, noe som burde tilsi at den lander på rett rundt 2000 kroner når den kommer i butikkhyllene her til lands.

Medium spekket

Prisen gjenspeiles naturligvis også i spesifikasjonene.

Mens både Lumia 920 og Lumia 820 kjører på den råsterke Qualcomm Snapdragon MSM8960-systembrikken har nykommeren blitt utstyrt med den mer beskjedne MSM8627-brikken (som også står i HTCs budsjettmodell - Windows Phone 8S).

På norsk betyr dette at du får lavere prosessorhastighet og svakere grafikkbrikke og mindre arbeidsminne (RAM), og sist, men ikke minst, at du ikke får LTE-støtte.

LES OGSÅ: Alt du trenger vite om LTE

Skjermen er også nedgradert, og har nå en størrelse på 3,8 tommer, en oppløsning på 800 x 480 piksler og er en LCD-variant.

At den har mindre maskinvarekraft betyr ikke at den nødvendigvis vil oppleves som tregere enn toppmodellene. For det første er Windows Phone et veldig lettdrevet operativsystem som ikke krever mye maskinvarekraft for å kjøre rent, og for det andre er skjermen mindre krevende enn den som står i Lumia 920.

Nysgjerrig på Windows Phone 8?

Kameraet i Lumia 620 tar bilder i en oppløsning på opp til 5 megapiksler, og kan filme i en oppløsning på 720p med en hastighet på 30 fps. Frontkameraet filmer i VGA-oppløsning (640 x 480 piksler), også dette med 30 fps.

Minnekortstøtte

Vi har på mystisk vis havnet der at minnekortstøtte ikke lenger er en selvfølge i nye mobiltelefoner. Dette er heldigvis på plass i Lumia 620, som støtter microSD-kort opp til 64 GB.

Internminnet er på 8 GB, og når du oppretter en Microsoft-konto får du også 7 GB lagring i skytjenesten SkyDrive.

Ellers får du NFC-støtte, slik at du kan ta i bruk det stadig økende utvalget av NFC-basert tilbehør.

LES OGSÅ: Alt du trenger vite om NFC

Nokia-navigasjon

En av de store fordelene ved å velge Nokia fremfor en av de andre Windows Phone-produsentene er at du får Nokia Drive med i pakken uten ekstra kostnader. Med denne navigasjonsløsningen er telefonen klargjort for bilnavigasjon fra dag én, og med muligheter for å laste ned kart for hele verden til internminnet trenger du ikke generere datatrafikk når du er i utlandet.

Som de fleste andre nye telefoner får du også her støtte for det russiske navigasjonssystemet GLONASS i tillegg til GPS.

Du kan forvente å finne Lumia 620 i norske butikkhyller tidlig neste år.

Kilde: Nokia (pressemelding)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.